inmediasres mediji Politička aktuala POLITIZAM POP COOLTURA PRIRODA & DRUŠTVO teatar

Branitelji protiv kulture: Odgođena Noć kazališta – smetaju im datum i Srbi, ali ne i blud!!!

Odgođena je Noć kazališta, međunarodna kulturna manifestacija. Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) na više adresa poslala je zahtjev u kojem traži odgodu. Problem je naravno u Srbima. I Crnogorcima. Jer na Noći kazališta izvode se djela i srpskih autora. A kako ove godine datum pada na 25. studenog koji koincidira s Danom sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, braniteljima i “braniteljima” je zasmetala mogućnost da se medijski prostor posveti više kulturi nego prošlosti i memorijablijama iz njihova portfolija.

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) poslala je na više adresa priopćenje u kojem navode: “Dok će se mnogi prisjećati najtežih dana tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskog rata, obilaziti grobove, paliti svijeće i odavati počast nevino stradalim Hrvatima, u većini kazališnih i inih dvorana ljudi će se zabavljati uz neke od kazališnih predstava, među kojima će kao i svake godine biti i onih čiji su autori srbijanski pisci”. To ih brine do te mjere da bi se “vrlo lako moglo dogoditi da mnogobrojne predstave dobiju više prostora nego još jedna tužna obljetnica u Hrvata, o kojoj se i inače piše i govori samo 18., 19. i 20. studenoga!”.

“Stoga, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), traži od Narodnog sveučilišta Dubrava, organizatora ove manifestacije, a poglavito od Ministarstva kulture (pokrovitelja) i Ministarstva hrvatskih branitelja, te od svih Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, kao i vlasnika dvorana, da ne dozvole da se na Dane sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje održi ova manifestacija, tim prije što ima i drugih dana kada se to može ostvariti”, stoji u priopćenju.

Organizatori su prihvatili i popustili pritisku te je međunarodna manifestacija odgođena.

Usput budi spomenuto kako je Predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91., Mladen Pavković, nepravomoćno osuđen na sedam mjeseci uvjetnog zatvora zbog bludne radnje nad 18-godišnjakinjom, a presuda stoji od 2013. Bludna radnja je izvršena prije četiri godine a djevojčica je kći hrvatskog branitelja.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame