Aktualno Glazba inmediasres POP COOLTURA

The Jesus Lizard opet u igri: Povratak najvećeg alter noise banda

Jedan od najutjecajnijih noise rock/post-hardcore bendova svih vremena, chickaški The Jesus Lizard ponovo stupaju na pozornicu osam godina nakon njihovog zadnjeg kraćeg reuniona.

Svirat će u prosincu one night stand zasad na krcatom Day For Night festivalu, što će ujedno biti prva zajednička svirka nakon zadnjeg okupljanja 2009. Bilo je najava da su se trebali okupiti već 2013. za australski ATP no taj gig je otkazan. Na ovom nastupu pridružit će im se izvođači poput Nine Inch Nails, Solange, Thom Yorke, St. Vincent, James Blake, Godspeed You! Black Emperor, Laurie Anderson i mnogi drugi.

Od vremena prekida rada pjevač David Yow se preorjentirao na glumu i ostvario neke od vrlo zabavnih malih rola u indie filmovima gradeći karijeru pomaknutih likova kakve je i pjesme pjevao. Gitarist Duane Denison i ostatak benda se motao oko glazbe nikad ne zatvaravši vrata pred mogućim ponovnim okupljanjima, bilo smo koncertne bilo i studijske naravi.

Završetak karijere službeno je pečatiran 1999 nakon sjajnih albuma “Pure”, “Liar”, “Goat”, Down”, “Blue”, “Show”. No utjecaj na bendove poput Nirvana, Pissed Jeans, KEN mode, METZ, Citizen ili Brand New ostaje neporeciv a s obzirom na njihovu nepredvidljivost pitanje kompletnog povratka je otvoreno.

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame