Aktualno film inmediasres POP COOLTURA showbiz TOP VIJEST

Kino premijere u domaćim kinima u listopadu: Blade Runner 2049 i ostali

U mjesecu listopadu hrvatski kino-distributeri predvidjeli su sedamnaest filmskih premijera, a slijedom mjesečnog početka prikazivanja radi se o ovim filmovima. „Blade Runner 2049“ ZF je spektakl, nastavak kultnog „Blade Runnera – Istrebljivača“, u kojemu glavne uloge imaju, ponovno, Harrison Ford te Ryan Gosling, a redatelj je hvaljeni Denis Villeneuve („Dolazak“, „Sicario“, „Neprijatelj“, „Naša majka“).

„Neparožderi“ je češko-slovačko-hrvatski animirani film, nastao prema bestseleru Pavela Šruta i Galine Miklinove, sinkroniziran na hrvatski, simpatična avantura o malim, nevidljivim bićima koji ljudima kradu po jednu čarapu u paru.

Istinita potresna priča o Jeffu Baumanu, koji je u eksploziji bombe na bostonskom maratonu 2013. godine izgubio obje noge, prikazana je u filmu „Snaga je u nama“, a naslovnog junaka tumači sjajni Jake Gyllenhal. „Manolo: kralj cipela“ dokumentarni je biografski film o najpoznatijem postolaru 20. i 21. stoljeća, Manolo Blahniku.

Prva ovogodišnja premijera domaćeg filma bit će komedija „Lavina“ Stanislava Tomića s Robertom Ugrinom, Ksenijom Marinković i Stojanom Matavuljem u glavnim ulogama.

„Leatherface: početak“ zastrašujući je horor o psihopatu Leatherfaceu, poznatom iz legendarnog filma „Teksaški masakr motornom pilom“ iz 1974. godine. Vizualno raskošan je crtić „Moj mali poni film“, koji na velike ekrane, u sinkroniziranoj verziji, donosi novu prilagodbu omiljenog istoimenog serijala.

Triler „Snjegović“ snimljen je prema istoimenom bestseleru čuvenog Jo Nesboa, a u glavnim ulogama su Michael Fassbender kao detektiv Harry Kole i Rebecca Ferguson kao njegova kolegica, kojima je zadatak uhvatiti nemilosrdnog serijskog ubojicu. „Četvero protiv banke“ njemačka je kriminalistička komedija poznatog redatelja hitova Wolfganga Petersena („Podmornica“, „Oluja svih oluja“, „Air Force One“). „Geostorm“ je spektakl o razornim moćima prirode, o oluji epskih razmjera koja prijeti Zemlji, s Gerardom Butlerom u naslovnoj ulozi.

Nagrađivani redatelj i scenarist Daren Aronofsky („Rekvijem za snove“, „Crni labud“) potpisnik je hvaljenog horor trilera „Majka!“ s Jennifer Lawrence, Javierom Bardemom, Edom Harrisom i Michele Pfeiffer u glavnim ulogama.

„Crveni pas: početak“ topla je priča za djecu o prijateljstvu dječaka i psa. Sinkronizirani crtić „Moja čudovišna obitelj“ zabavna je komična razbibriga o nevoljama koje su snašle smušenu obitelj Wishbone, prilagodba istoimenog bestselera autora Davida Safiera ovjenčanog nagradama „Emmy“.

„Samo za hrabre“ uzbudljiva je, potresna i inspirativna pričao o junaštvu vatrogasaca i njihovim naporima u borbi protiv vatrene stihije, snimljena prema istinitom događaju s brojnim glumačkim zvijezdama. „Fuck Off, I Love You“ dramska je komedija Anđela Jurkasa koja preispituje muško-ženske odnose u kojoj uloge tumače brojni hrvatski glumci i glumice, pjevači i glazbene skupine.

Akcijski ZF spektakl „Thor: Ragnarok“, treći je u serijalu o junaku Thoru, u kojem ulogu Thora ponovno tumači Chris Hemsworth, koji, ovoga puta, mora spasiti svijet u kojem je rođen i asgardsku civilizaciju od nemilosrdne i svemoguće Hele (Cate Blachett).

Naposljetku, „Funne. Djevojke koje sanjaju more“ poetičan je dokumentarac o starijim žiteljicama jednog sela u talijanskim brdima, koje odluče, po prvi puta u životu, otići na more, u Hrvatsku.

Također, treba izdvojiti i program Zagrepčanima omiljenog kina „Europa“ iz kojega izdvajamo uvijek rado posjećen „24. Tjedan češkog filma“ od 10. do 17. 10., „Dan audiovizualne baštine“ i „Noć hrvatskog filma i medija“ (www.kinoeuropa.hr). Kako je to već uobičajeno, moguće su promjene datuma prikazivanja predstavljenih filmova ili, pak, prikazivanje novih, nenajavljenih.

Damir Demonja

* u ovome tekstu navedeni su samo oni filmovi koje su kontaktirani hrvatski distributeri i prikazivači potvrdili za prikazivanje u tekućem mjesecu

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame