Aktualno Celebrities Glazba inmediasres POP COOLTURA showbiz

Dino Dvornik dobija kip

Tematski park Rock’n’Rolla u Hatzovoj ulici u Zagrebu ovoga petka, 29. rujna, slavi Dinu Dvornika!

Skulptura najveće zvijezde i pionira hrvatskog funka Dine Dvornika u tematskome parku pridružit će se Ramonesima, Joeu Strummeru, Johnu Lennonu, Nicku Caveu, Amy Winehouse, Jimmyju Hendrixu, Iggyju Popu, Davidu Bowieju i ostalim svjetskim legendama.

Skulptura Dine Dvornika bit će prva skulptura hrvatskog glazbenika među svjetskim velikanima, a autor skulpture je zagrebački akademski kipar Tomislav Heršak.

Dino Dvornik je ostavio neizbrisiv trag u povijesti hrvatske glazbe, a bio je poznat po ekscentričnoj scenskoj pojavi, energičnim nastupima i unikatnom vokalu.

Već od samih početaka karijere, Dvornik je imao svoju viziju glazbe te je bio ustrajan u stvaranju i objavljivanju novih materijala. Glazbenu nagradu Porin za života je osvojio četiri puta, osam puta posmrtno, a osim glazbom, jedno se vrijeme bavio i glumom.

Dino Dvornik preminuo je 2008. godine.
Tematski park Rock’n’Rolla sve koji obožavaju legendarnog Dina poziva na veliki party “Udri jače manijače” u vrtu u petak od 20 sati (dvorište Beertije i Klub-.a, Pavla Hatza 14). Upad je free.

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame