auto moto autorski tekstovi inmediasres KOLUMNIZAM PRIRODA & DRUŠTVO SVAŠTARA TOP VIJEST Zabava

Dubrava calling, vol: 15: Žena za volanom (u Saudijskoj Arabiji)

Na jutarnjoj kavi u Dubravi raspravljali smo o ženama u prometu potaknuti novostečenim pravima saudijskih žena da slobodno kao vozačice sudjeluju u prometu.

Mene je oduševio komentar zatečenog Saudijca, koji se toga naravno kao i najstariji Saudijac ne sjeća, ali pozdravlja jer bi se teoretski mogao po njemu desiti užas da Saudijka uđe u taxi koji vozi avaj – nepoznati muškarac, ova dozvola da mogu voziti će to spriječiti.

Prepošteni je svakoj ženi u obitelji kupio auto, sjeća se i on užasa kada ih je morao voziti u svim smjerovima koje ženski um može smisliti, na lokacije poput beauty centara, osobnim trenerima, pilatesima i standardno shoping centrima.

Napaćeni je šutio, potresla ga je činjenica da od 2015.g. Saudijke mogu i glasovati i biti birane. I zadnja velika religija popustila je pred naletom feministica u burkama.

Više nema mjesta na kugli zemaljskoj o kojem možemo sanjati, patrijarhat je definitivna prošlost. Mambe su prevladale. Izašle su iz svih košara a da nitko nije ni frulu zasvirao.

Vjekoslav Drnić

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame