autorski tekstovi inmediasres mediji Politička aktuala POLITIZAM PRIRODA & DRUŠTVO Zabava

Prvi bloger Hrvatske Ivica Todorić nastavlja napade: Jutarnji list i Ramljak + Dalić ga muče

Nastavlja se blogerski rat zapravo objave Ivice Todorića protiv Ramljaka, povjerenika Vlade, ministrice Dalić i Vlade RH. Objavama na www.ivicatodoric.com bivši šef Agrokora krenuo je u borbu i pokušaj dokazivanja kako je bio primoran predati Agrokor od strane Vlade RH.

“Gospodine Ramljak, priznanje da niste znali jedino što ste trebali znati, a to je činjenica da Knighthead ne kotira na burzi, upravo jest dokaz zastrašujuće nekompetentnosti, no istina je još puno gora i ukazuje na dogovor Vas, članova Vlade i čelnika fonda Knighthead za pribavljanje nepripadne imovinske koristi. Naime, predsjednik uprave Knightheada Thomas Wagner, očito u programiranoj medijskoj akciji kojom ste htjeli vaš plan prikazati spasonosnim za Agrokor, u intervjuu Večernjem listu od 16. lipnja iznosi okolnosti pod kojima je baš taj fond, bez jasnih kriterija, izabran za posao stoljeća. Thomas Wagner tako izričito naglašava:„ Mnogo smo se puta sastajali s gospodinom Ramljakom i njegovim timom i imamo vrlo visoko mišljenje o njegovom profesionalizmu i integritetu. Jasno je da žele osigurati dugoročni uspjeh tvrtke te da svi dionici imaju fer tretman. Susreli smo se i s ključnim članovima Vlade, te su ti susreti dodatno osnažili naš pozitivan stav o Hrvatskoj kao zemlji usredotočenoj na razvoj gospodarstva, u kojoj se poštuje vladavina prava“.

Nakon medijske obmane iz sredine lipnja, nastavili ste s rastakanjem vrijednosti kompanije i biranjem odabranih pod očitim, kako i Thomas Wagner neoprezno izjavljuje u intervjuu, pokroviteljstvom Vlade. Takvo je, očito, i Vladino i Vaše i Wagnerovo shvaćanje vladavine prava. No, to vam neće proći!”

Onda se referira na poteze Vlade RH.

“Umjesto da odgovori na ozbiljne optužbe, koje će sve biti dokazane u nadolazećim postupcima, Vlada RH sakriva se iza nekakvih fraza o bilancama PWC-a koje će „razotkriti sve“.

Prvo i osnovno, bilance izrađuje Uprava Agrokora, a PWC daje mišljenje. Ovo nisu nikakve PWC-ove bilance, nego bilance koje su Knighthead, Martina Dalić i Ante Ramljak dizajnirali da upropaste i jeftino preuzmu Agrokor i njegovu imovinu. Neću ih komentirati prije službene objave. Promatram situaciju, i zajedno sa svojim financijskim i pravnim savjetnicima, najboljim domaćim i međunarodnim stručnjacima, objasnit ću hrvatskoj javnosti sve razloge i manipulaciju izvješćima.

S punom sigurnošću mogu reći, sve što se otpisuje bilo je stvarno uloženo, i niti jedna kuna iz Agrokora nije izvučena. A radost s kojom Ramljak najavljuje mjesecima i veće otpise od na kraju prihvaćenih, samo govori o njegovim motivima.

Mogu bilance predstaviti kako god žele, mogu i prijetiti, ali svoj kriminal, laži, nezakonito i neustavno djelovanje neće moći sakriti. I snosit će odgovornost. Kao što će odgovornost nažalost snositi i svi koji, pod prisilom ili ne, sudjeluju u tim radnjama i potpisuju krivotvorine. A ja neću posustati u obrani Agrokora, svojih prava i obrani svih nepravedno optuženih ljudi.”

Da bi se nakon toga referirao na dokumente iz Jutarnjeg lista objavljene koji mu ne govore u prilog.

“Jutarnji list objavio je malo prije neke dokumente koji navodno pokazuju da sam nešto „tražio“ od Vlade. Ti dokumenti su falsifikat. To nije niti prvi niti jedini falsifikat s kojim sam se susreo, dva su već u mojem posjedu i bili su, navodno u moje ime, “upućeni” prema Vladi RH i premijeru Plenkoviću, što je nije točno. Ranije danas, dao sam nalog mojim odvjetnicima Čedi Prodanoviću i Jadranki Sloković da podnesu DORH-u kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja radi tih falsifikata. Sada ćemo kaznenoj prijavi dodati i ovaj treći. Očekujem brzu istragu i gotovo sam siguran da će DORH moći utvrditi počinioce. Krug se pomalo zatvara, i ovo pokazuje da oni koji nas optužuju nemaju stvarnu dokumentaciju i sad se očajnički zapliću u svoju mrežu falsifikata.”

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame