Aktualno Celebrities inmediasres knjige mediji POP COOLTURA showbiz Zabava

Umro je Hugh Hefner: Glavni krivac za Playboy i najveći broj masturbatora svijeta

Prema javljanju BBC-a osnivač Playboya Hugh Hefner umro je priridnom smrću u 91. godini, prenosi BBC.

Hefner je rođen u Chicagu, a profesiju je počeo kao novinar Esquire Magazina. Bio je i glavni kreativni direktor tvrtke Playboy Enterprises.

S izdavanjem magazina za muškarce počeo je startom 1953.,  a prvi broj postao je glasovit zato što je na naslovnici bila fotografija gole Marilyn Monroe. Prodavan je bio za 50 centi i objavljen je bez datuma u slučaju da ne bi bilo drugog izdanja, no unatoč oprezu prvi broj je bio rasprodan za par tjedana i to su bili temelji Playboyu – najpoznatijem i najprodavanijem magazinu za muškarce u svijetu. A radio ga je iz svoje kuhinje. Imao je buran život, hvalili su njegovu filantropiju, a osim sudjelovanja u Drugom svjetskom ratu bio je i milijunaš, a tvrdio je da je spavao s više od tisuću žena.

“Playboy” je špranca lifestyle magazina koji izlazi jednom mjesečno i donosi fotografije golih žena, zajedno s raznim člancima o modi, sportu, proizvodima i javnim osobama. Za njega su svoje kratke priče pisali i poznati pisci poput Arthur C. Clarka, Ian Fleminga, Vladimira Nabokova i Margaret Atwood, a za taj časopis radili su i mnogi poznati fotografi kao što su Richard Fegley, William Figge, Arny Freytag, Ron Harris, David Mecey, Russ Meyer, Pompeo Posar, Suze Randall i drugi.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame