Aktualno Glazba inmediasres Kritike mediji POLITIZAM POP COOLTURA showbiz TOP VIJEST

Tonći & Madre Badessa: Pošteno – ironična etno zajebancija Huljićevih se nastavlja

Huljići mogu sve. Od najlakših nota do ovih estradno etnografskih zajebancija na račun svijeta i scene oko sebe je nešto što isisava iz malog prsta.

Druženje s Bregovićem i skiciranje stvari koje će odisati Balkanom rezultirale su stvaranjem etno world music estradnog ćušpajza Madre Badessa koja pravovjernima apriori ide na prosti organ jer sve s potpisom Huljićizma eliminiraju u staru kao neslušljivo, dočim je stvarnost zapravo puno benignija. I dok je egzistenciju riješio od Magazina do Maksim Mrvica i Bond projektiranja i start upanja Rozgi i sličnih projektiranja sa strane, Madre Badessa ostavlja za ispušne ventil za svoje poimanje humora i smiješnog.

Onog trena kad se prestanu shvaćati izbiljno postaju referentni i relevantni ne samo masama nego sami sebi. A ovo se radi iz svakog tona isključivo iz vlastitog gušta. Ironična stvar puna skica na konto malog čovjeka koji završava u zatvoru dok velike ribe govore “Pošteno, pošteno” stvar je poznata iz susjedstva i svakodnevice tako da je moment prepoznavanja nemoguće zaobići.

Alan Ford poetika dalmatinskog sela na putu prema zatvoru ono je s čim se Tonći zajebava. Vjekoslava ga prati daleko efektnije nego kad serviraju za blonde pjevačice i udovoljavaju masama. Manufaktura se zabavlja i rade što žele. Jer mogu. Legit. (JA)

7/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame