inmediasres mediji POLITIZAM PRIRODA & DRUŠTVO TOP VIJEST

Pokolj, a ne viva Las Vegas: Najsmrtonosniji napad vatrenim oružjem u povijesti SAD

Ispred hotela/casina Mandalay Bay danas je Stephen Paddock počeo pucati na posjetitelje country glazbenog festivala. Dosad je identificirano preko 58 mrtvih, a ranjeno više od 500 ljudi. Napadač je ubijen je u hotelskoj sobi iz koje je pucao s 32. kata, a pored njega su našli više komada automatskog oružja. Nisu još razjasnili da li je riječ o ubojstvu ili samoubojstvu ubojice.

Napad dotičnog idiota time je postao najsmrtonosniji u povijesti SAD, ako se gledaju napadi oružjem na civile. Dosad je najsmrtonosniji napad vatrenim oružjem bio u noćnom klubu Pulse u Orlandu kada je islamistički terorist ubio 49 osoba.

Zasad se ispituju motivi i način kako je došlo do masovnog pokolja i zašto. Ubojica Paddock je živio u Renou, Melbourneu na Floridi, Hendersonu Nevadi te još nekoliko lokacija od 1990. a njegov napad zasad ne tretiraju kao teroristički čin već tek rade na otkrivanju motiva jer dotični nije imao nikakav policijski dosje.

Eric Paddock, ubojičin brat je šokiran komentirao kako nema riječi za ovakvu strahotu i da ne razumije kako se mogla dogoditi.

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame