Aktualno film inmediasres Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

Logan Lucky (S. Soederbergh) – Oceanovih malo manje za američke seljačine

I bi selo. I bi Amerika. I bi pljačka. I bi Soederbergh. Jednako raspoložen kao što je to činio u sva tri nastavka modernih iščitavanja zgoda Dannyja Oceana i njegove Jedanaestroke. Samo je okolina i raspoloženje u susjedstvu ponešto drugačije. Gomila pitoresknih provincijalnih likova i njihovih motivacija za pljačku sjajno je nivelirana i posložena scenaristički toliko šarmantno i detaljno da nema puno mjesta prigovaranju.

Zamislite li kombinaciju Coenovih karaktera iz “O Brother Where Art Thou” i akcijske pljačkaške krimi štorije kakve se ne bi postidio ni Woody Allen s početka “Radio Days” a ni dijabolični i neshvatljivi Lynchovi čudaci iz Twin Peaksa i sličnih pozadinskih američkih misterioznih krajeva ako vam je “Život na sjeveru” bio preblag, tada ste blizu onoga ganjanja zgode braće Logan.

U zaigranim interpretacijama Chaninga Tatuma i Adama Drivera, spariranju Katie Holmes, Hilary Swank, Setha MacFerlanea, Dwighta Yoakhama, pa i Jamesa Bonda Daniela Craiga film je koji računa na uživljavanje u ratio karaktera koji su složili pakleni plan kako opljačkati gomilu love tijekom NASCAR utrke kad automobili bruje i nitko ne daje pretjerano puno pažnje za zbivanja u okolini. Plan će uključivati i bijeg iz zatvora i gomilu usputnih zajebancija poput odlaska na kćerkinu predstavu i sličnih emo detalja.

Svim tim terenima Soederbergh znalački ekvilibirira no mimo očito dobre zajebancije ekipe na snimanju i suludim situacijama, veselje filma ne prelazi mimo klasične razonode na gledatelja. Zašto je tome tako, moglo bi se pobrajati unatrag razloga i razloga, no neka ostane na tome da su kokice u kinu znatno doprinjele doživljaju. Pop corn filming. Razumijemo se. (JA)

7/10

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame