Aktualno Celebrities Glazba inmediasres Kritike mediji POP COOLTURA showbiz TOP VIJEST Zabava

Danijela Martinović: Telefon – artistički pokušaj u produkciji Severine

Ambicije ne nedostaje. Preteča Jelene Rozge i njena starija verzija predstavlja se u novom i za divno čudo vrlo efektnom estradnom svjetlu.

Ispjevati još jednu ljubavnu pjesmu ali na onaj način da vam od rima i ritmike neće krvariti uši. Ovdje se namjerilo zagrebati u art, ne samominucioznim detaljima (krajnje stilizirana bijela okolina, osamljeni predmet kreveta i botoksirana pjevačica, ogoljavanje u donje rublje, body painting zapravo šaranje tekstualnih poruka po licu, začudni estetski kadrovi u video spotu) već i kompletnim stavom izvedbe i pjesme. Kojoj je namjera biti potpunim kontrapunktom i suprotnosti od lakih nota i još lakših vizuala u kakvima smo je dosad znali zateći.

Unatoč lirskih klišeja (otrov usne, telefon srce i slično) rime su zapravo vrlo korektno složene na konto služenja lomnoj pjevačici koja je odlučila ostaviti i nešto konkretniji trag od bedastoća tipa “Brodolom” i sličnih horor uradaka koji su je znali upratiti nakon odvajanja od Huljićevih spona i magazinskog okruženja.

S potpisom Dragana Brajovića Braje i video režijom Darija Radusina te uz Severinin touche, splitska će mini Venera ovim spotom i singlom zasigurno skrenuti pažnju i malo ambicioznije od petparačke publike navikle na najmanju vrstu slučnog i vizualnog podražaja. Pod utjecajem kombinacije estetike uloženu u produkciju pjevačica poput Sie ili generičkih vizualnih krupnih planova upoznatih zasad kroz Gotyeov one hit wonder “Somebody I Used To Know” ali neizbježno se naslanjajući i na generacijski joj bliže Madonnu i Kylie Minogue u vizualno estetskim dodirima.

Što je svakako za pozdraviti. Kamo sreće da joj se sva iduća karijerna javljanja referiraju i nastavljaju na ovakav estetski trag. (JA)

7/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame