Aktualno Glazba inmediasres Kritike POP COOLTURA showbiz

Bojan Jambrošić: Praviš me ludim – usiljeno pokušavanje biti simpatičnim

Pjevač Bojan Jambrošić jedan je od onih zasad beznadežnih slučaja na domaćoj glazbenoj sceni koji godinama nakon epizode na talent showu pokušavaju pronaći svoje mjesto među pjevačima koje se pamti po pjesmama, a ne samo po glasu.

Njegove pjevačke mogućnosti su neupitne, no to je otprilike sve čime raspolaže. Količina “nekarizmatičnosti” je zaprepaštujuća jer unatoč činjenici da ga se cijelo vrijeme pokušava proglasiti novim Tonijem Cetinskim. Jambrošić je stalno tu negdje prisutan, trudi se biti primjećen, stalno izmišlja povode, no nikako ga vezati uz bilo što osim činjence da smo mu zapamtili lik.

Nova stvar i video spot osobito, pokušavaju igrati na notu simpatičnosti. I dok je pjesma još jedan od tih bljutavih ljubavnih stereotipa u radiofoničnom veselijem tempu, dotle video spot u kojem on presvučen u velikog psa (bolje da Daft Punk ne vide ovu verziju, op.a.) udovoljava svojoj djevojci koja ga tretira na isti način i izvodi u šetnju i čini da se osjeća kao kućni ljubimac, sve dok ne nađe plavušu koja će ga tretirati lijepo pa će otići s njom jer ga ona voli. I to je otprilike sve.

Bojan opet pjeva čisto i visoko, to smo već apsolvirali. Bojan opet pjeva nebitne stihove o ljubavi by Ivan Škunca ovaj puta. Bojan opet pokušava iskopati simpatije na svim popratnim elementima osim na onom najosnovnijem a to su pjesme. (Dijana Čelić)

4/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame