autorski tekstovi inmediasres KOLUMNIZAM mediji showbiz Zabava

TV Cigla: Drugotna nogometna neovisnost

Dan neovisnosti (proglašen u podrumu INA-e, u koji se sad se i ne može ući, bez dozvole Mađara, treba ih MOLiti!?) fanovi nogometa proveli su u strepnji hoće li nakon samo domaćeg, riječkog boda protiv Finske, naša repka još jednom Ukrajincima uskratiti plasman na prvenstvo (dosad smo bili uspješniji u tim eliminacijskim tekmama).

Nekoliko je varijanti da bi i kao „drugotni“ prošli dalje, iako tu dosta loše stojimo. Ufamo se u Kosovare da srede Island, koji je upravo Turcima dao lekciju, a koja je u našem slučaju – izostala.

Joško Jeličić odlično je u HRT-ovoj Temi dana prokomentirao situaciju i prebacio lopticu odgovornosti i na nogometnog šefa, Davora Šukera, rekavši da „predsjednik HNS-a leti više od Klepetana, a najmanje ga ima gdje treba biti!“

Dakle, RTV tehničar zamijenjen je novim izbornikom, može li kalif nakon Čačića uspjeti u šok terapiji, ili ćemo i dalje plahutati terenom, kao ranjene i dopingirane srne? Da li ć-emo nakon genijalnog stratega – popraviti TV sliku? I „prinijeti našoj pozornosti“ da prestajemo biti luzeri? Teško, očito smo u negativnoj seriji, nešto kao Vettel i Ferarri prema Hamiltonu i Mercedesu, ne pale nam se svjećice ni u trećoj F1 trci uzastopno?

Zato nas pojedinačni sportovi ne razočaravaju, očito više nismo za timski rad – naš gimnastičar Tin Srbić osvojio je naslov svjetskog prvaka na preči, na Svjetskom prvenstvu u Montrealu!

Kako bi bilo da nakon uspjeha atletičara, gimnastičara (nekad i plivača) – više novca ulažemo u ove bazične sportove, a manje u gurače i bacače raznih loptica? Da se onih 13 milijardi iz Agrokora u zadnjih 26 godina prebacilo tamo – ne bi sad kukali da se to krivo uložilo, da nema rezultata…

A da se svi prebacimo na poljoprivredu, recimo, u podrumu INA-e mogle bi fino uspijevati gljive? Ili gljivice – kao jedina kultura koju mnogi od nas uspiju uzgojiti? (Darko Ciglenečki)

TOP 3 TV:
„Priča o bogu s Morganom Freemanom“ (HTV1)
„Nedjeljom u 2“ (HTV1)
„F1“ (Arena sport 2)

Soundtrack uz čitanje kolumne:
The Ukrainians – Anarhija (Anarchy In The UK)

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame