Aktualno Celebrities Glazba inmediasres Kritike mediji POP COOLTURA showbiz Zabava

Marilyn Manson: Say10 – remek djelo provokatora s pokrićem

Američka noćna mora se vraća. Devil himself. Utjelovljenje svih strahova katoličke zajednice konzervativnih Amera okotio je novi singl.

Videozapis s dobnim ograničenjem (na temelju smjernica zajednice). SPOT JE U MEĐUVREMENU ZABRANJEN NA YOU TUBEU.

U kojem se vrlo direktno i oštro zapljuvava svojim emtivijevskim satanizmom. One je u realnom životu mimo video igrica i virtualne stvarnosti otprilike provokativan jednako kao kad si Let3 zabiju ruže u guzice ili obuku nakurnjake pa izbijaju na pore svim ćudorednicima.

Marilyn Manson a ka Brian H Warner radi to daleko nesuptilnije. On se našminka u gothic rock kreaturu i opali u skvičećem refrenu “You Say God I Say Say10”. Igru riječima pretvara u strah moralista i vjernika jer poziva na igru s onim naopačke.

I ako ste dovoljno fragilni i naivni hvatati se u takav jeftini antipopulizam, jasno da u takvom kričavcu možete vidjeti prijetnju.

U realnom životu on je lutak koji ponekad ima sasvim opravdane glam hard rock razloge za slušanje žmirečki i zanemarivanja svih tih popratnih šminkerskih audio vizualnih pizdarija. Poput u novoj stvari. Ovo je moćno i jako igranje na tiho glasno principu. Nije otkrivena Amerika, variraju se dobro poznati momenti, ali to kako plasira jednu te istu temu ovdje je obrađen na iznimno efektan način. Video spotom će karikirati daljnjim vizualnim šaptom u podsvijest djevojke priklonjene Nečastivom s Vražjim Šarmom. Konkretno, energično, snažno, moćno, efektno. Dovoljno za friški restart i lansiranje nove koncertne turneje nakon koje bi ga mogli zamisliti opet i u Hrvatskoj na novom obračunu s katoličkom zajednicom koji će u njemu prepoznati kozojeba i čovjeka čijim tijelom i glasom sad sigurno i bjelodano govori sam Đavao. Toliko mu se vjerno podavao. Da nije tužno bilo bi smiješno. (JA)

9/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame