inmediasres mediji Politička aktuala POLITIZAM PRIRODA & DRUŠTVO SVAŠTARA

Hrvatska je petak 13.: Jučer, danas, sutra – bježite glavom bez obzira

Nastavljamo s letimičnim i bjesomučnim dokumentiranjem onoga što nam nudi lijepa naša domovina. Vijesti iz besvijesti koje na žalost nisu izmišljene nego najrealnije na svijetu. Tu u susjedstvu do vas.

1. Sud u Šibeniku oslobodilo Tomislava Horvatinčića – čovjeka čiji je brod kojim je upravljao usmrtio dvoje talijanskih državljana.

“Sudsko vijeće nije utvrdilo da je optuženi počinio kazneno djelo iz članka 272 Kaznenog zakona kako mu je bilo stavljeno na teret. S obzirom na to da se nije sa sigurnošću utvrdila neizravna namjera, sud je donio oslobađajuću presudu. Imajući u vidu iskaz Horvatinčića i svjedoka te vještačenja kako pomorskih tako i medicinskih vještaka, nije na siguran i nedvojben način utvrđeno da je Horvatinčić napravio ono što mu se stavlja na teret i oslobođen je optužbe”, rekla je sutkinja Maja Šupe prilikom izricanja presude, pa dodala kako “optužba nije dokazala da je djelo počinjeno niti iz neizravne namjere, kako je tvrdilo tužiteljstvo, niti je djelo počinjeno iz nehaja” oslobađajuću je presudu pročitala sutkinja Maja Šupe, predsjednica sudskog vijeća koje je optuženog 2015. proglasilo krivim i osudilo na 20 mjeseci zatvora/uvjetno na 3 godine.

2. Roditelji preminule djevojčice Nore Šitum, Đana Atanasovski i Ivica Šitum, moraju platiti 200 000 kuna udruzi Hrabro dijete na čije su malverzacije u poslovanju novcem upozoravali.

Udruga Hrabro dijete je novac prikupljen za liječenje preminule djevojčice Nore Šitum trošila na svoje plaće, regrese i božićnice. Norini roditelji su tražili da se Udruzi Hrabro dijete zamrznu sredstva prikupljena za Norino liječenje kako ga dalje ne bi mogli trošiti. Nije išlo. Vrhovni sud je prije dvije i pol godine donio pravomoćnu presudu kojom se Udruzi Hrabro dijete dopušta raspolaganje prikupljenim novcem, a jučer su na petak 13. ovršili roditelje za 200.000 kuna sudskih troškova, sud postupa po ovrhi.

3. I silovane žene moraju roditi.

Vice Batarelo: “To dijete se ima pravo roditi, svako dijete. Tko smo mi da odlučujemo koje bi se dijete trebalo roditi? Zašto bi dijete bilo kažnjeno zbog zločina koji se dogodio? Znanstveno je dokazano da silovane žene imaju manji postotak pobačaja. Dosta nam je sofističkih izmišljotina, demagogija i naposljetku gnjusnih laži, primjerice – da ne znamo kad život počinje, da su to samo nakupine stanica i da je ovo samo žensko pitanje i najnovije, da je dijete osoba tek kad se rodi. Dosta nam je onih koji relativiziraju sve i smatraju da su pozvani odlučiti tko hoće, a tko neće dobiti priliku na život. Sad, danas, ovdje, zakonski po kratkom postupku presuđuju nerođenima, sutra će teško oboljelima, a nitko ne zna tko će biti sljedeći”. Peticija kontra abortusa skupila je 170 000 potpisa.

Sretno tko god odluči ostati u ovom hororu.

 

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame