Aktualno film inmediasres POP COOLTURA showbiz Zabava

Studene kino premijere: Horori i hitovi

U mjesecu studenom hrvatski kino-distributeri predvidjeli su sedamnaest filmskih premijera, a slijedom mjesečnog početka prikazivanja radi se o ovim filmovima. „Božić kod zločestih mama“ urnebesni je nastavak komedije-uspješnice „Zločeste mame“ u kojemu se osim glavnih junakinja, mama, u izvedbama Mile Kunis, Kathryn Hahn i Kristen Bell, pojavljuju i njihove filmske mame, Susan Sarandon, Christine Baranski i Cherly Hines, koje će biti razlog predbožićnog i božićnog stresa i nevolja.

„Dvorac od stakla“ biografska je drama s Oskarovkom Brie Larson u glavnoj ulozi, koja tumači lik Jeannette Walls, nastala upravo prema njezinim memoarima.

Osmi film iz najpoznatijeg horor-serijala „Slagalica strave“, „Jigsaw“, donosi nove, strašne načine smrti i poznatog ubojicu. Domaći horor „Egzorcizam“, redatelja Dalibora Matanića, priča je o istjerivanju đavola iz djevojke koja je, moguće, opsjednuta Sotonom.

Veselu animaciju i simpatične likove donosi na hrvatski sinkronizirani crtić „Ekipa iz džungle“, koji će biti dostupan kao 2D i 3D kino-izdanje.

„Samo za hrabre“ je spektakularna akcijska drama o američkim vatrogascima i njihovoj borbi da zaustave katastrofalni požar u kojoj je poginulo 19 članova njihove ekipe, dok je najzvjezdaniju glumačku ekipu ovoga studenog okupila ponovna prilagodba poznatog krimića Agathe Christie „Ubojstvo u Orient Expressu“, kojega je režirao i glavnu ulogu policijskog inspektora Herculea Poirota tumači Kenneth Branagh.

Francuska komedija „Bivši“ priča je o bivšim ljubavima u gradu ljubavi, Parizu.

Akcijski super spektakl „krcat“ strip-herojima DC Comicsa je „Liga pravde“, režiju kojeg potpisuje hvaljeni Zac Snyder, u kojem Wonder Woman, Lois Lane, Batman, Superman, Aquaman, The Flash i Cyborg spašavaju naš planet od napada katastrofalnih razmjera.

„Predgrađe“ je kriminalistička misterija redatelja Georgea Clooneyja s Mattom Damonom i Julianne Moore u glavnim ulogama, o opačinama dobrih susjeda u jednom uobičajenom, mirnom američkom predgrađu 1950-ih godina prošloga stoljeća.

„Coco i velika tajna“ na hrvatski je sinkronizirani crtić čuvenog studija Pixar, prepun pustolovine i akcije, koji će se prikazivati u 2D i 3D formatima.

Inspirativna drama „Čudo“, snimljena prema istoimenom bestseleru, slavi hrabrost, nadu i život, a u glavnoj ulozi je Julia Roberts, kao brižna majka dječaka Auggiea, koji se bori za svoje mjesto u školi.

ZF triler „Tajna broja sedam“, distopijska je priča o budućnosti u kojoj je ograničen broj djece, na samo jedno po obitelji, u kojem glavnu ulogu sedam sestara tumači Noomi Rapace, dok je redatelj Tommy Wirkola. Još jedan domaći film imat će svoju kino-premijeru u studenom.

To je „Agape“ provokativna drama Branka Schmidta koja progovara o gorućoj temi – pedofiliji u crkvi.

„Tatica se vratio za Božić“ nastavak je komične uspješnice „Tatica se vratio“ u kojoj dvojica očeva u izvedbama Willa Ferrella i Marka Wahlberga dobivaju glumačko „pojačanje“ u Melu Gibsonu, ocu jednog od tatica, koji izaziva urnebes i prijeti uništenju božićnog blagdanskog ozračja.

Liam Neeson i Diane Lane tumače glavne uloge u filmu „Mark Felt: Čovjek koji je srušio Bijelu kuću“ o najvećoj aferi u američkoj povijesti, otkrivanju podataka u aferi Watergate zbog koje je tadašnji američki predsjednik Nixon morao odstupiti s funkcije. Naposljetku, posljednja kino-premijera mjeseca studenog trebala bi biti francuska komična drama „Vino i vjetar“, hvaljenog i poznatog redatelja Cédrica Klapischa.

Također, treba izdvojiti i program Zagrepčanima omiljenog, kultnog kina „Europa“.

Prije svega radi se o izvrsno prihvaćenoj „Fil(m)harmoniji“, koja ovoga puta donosi glazbenu pratnju Zagrebačke filharmonije slapstick komediji „Napokon spas!“ („Safety Last“), s izvedbama 08., 09., i 10. studenog u 18.30 i 20.30 sati (http://www.kinoeuropa.hr/uskoro-na-programu/#114848), dok će se od 11. do 19. studenog održati Zagreb Film Festival prepun raznovrsnih filmskih i pratećih programa (http://zff.hr/).

Kako je to već uobičajeno, moguće su promjene datuma prikazivanja predstavljenih filmova ili, pak, prikazivanje novih, nenajavljenih. (Damir Demonja)

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame