Aktualno POP COOLTURA teatar

Audicija za Brechta: Postanite glumac na SubSceni

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride projekt je kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Udruga Cirkorama, objavljuje Otvoreni poziv glumcima na audiciju za kazališnu produkciju “Kotrljanje Bertola Brechta” , autora Zorana Ilića, 02.11.2017 u 15.00. Audicija će trajati do 20.00 sati u Filmskom studiju Medika, Pierottijeva 11, Zagreb. Ciljani sudionici audicije su glumci (35-45 godina starosti).
Svrha otvorenog poziva na audiciju ostvarenje je suradnje s ukupno dvojicom glumaca u dobi od 35 do 45 godina, a koji bi se u razdoblju od 3.11. do 15.11. mogli posvetiti svakodnevnim probama u svrhu izvedbe kratke autorske predstave. Uz glumačko iskustvo, poželjne vještine uključuju pjevanje i osnovno znanje sviranja gitare (jednog od glumaca). Poznavanje osnovnih pojmova vezanih za Bertolta Brechta i njegovu estetiku je dodatan plus, ali nije nužno. Za svakog od odabranih glumaca-suradnika predviđena je autorska naknada (u neto iznosu 2000HRK).

Aplikacije na ovaj poziv moguće je realizirati isključivo putem audicije koja se održava 2.11.2017. s početkom u 15h u Filmskom studiju, AKC Medika, Pierottijeva 11, Zagreb. Dramski tekst „Kotrljanje Bertolta Brechta“ kroz razgovore protagonista preispituje odnos umjetnika i umjetnosti, umjetnika i okoline te umjetnosti i okoline ukazujući pritom na probleme sa kojima se umjetničko stvaralaštvo suočava, od predrasuda preko cenzure do sukoba taština. Dijalogom protagonista razvija se kognitivna mapa u kojoj se povezuju razni umjetnici i njihova djela koja u stvarnosti nisu ni u kakvom odnosu, čime se gradi iznimno osobna slika svijeta. Koncept/ i režiju potpisuje Zoran Ilić, dramaturgiju Natko Jurdana u produkciji Subscene za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride

O autoru: Zoran Ilić — prozni pisac iz Beograda. Svojim pričama prisutan je u srpskoj i ex-YU periodici od 1989. godine. Bio je urednik „Književne reči“ i gostujući urednik „Albuma“ (Sarajevo). Jedno vrijeme bio je zamjenik glavnog i odgovornog urednika online časopisa “Balkanski književni glasnik”. Trenutno uređuje “Prozaonline” – web stranicu književne tematike, a posvećenu autorima sa prostora bivše Jugoslavije. Na zagrebačkom međunarodnom kazališnom festivalu FAKI 2006. godine izveo je ulični performans koristeći motive iz jedne od svojih priča. Suradnik je i aktivni sudionik mnogih web stranica posvećenih književnosti. Dobitnik je „Priznanja Krleža“ u 2009. godini, i “Donat” za književni doprinos, 2016.
godine.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame