Aktualno Celebrities Glazba mediji POP COOLTURA showbiz Zabava

Govornik i predavač Gibonni

Zajedničko pjesmama „Sve ću preživit“ Tedija Spalata, „Cesarica“ Olivera Dragojevića i „Zašto praviš slona od mene“ Dina Dvornika osim hitoidnosti je njihov autor, Zlatan Stipišić Gibonni.

Na prvom danu nadolazećeg MAKK-a, 23. studenog u MSU Zagreb, splitski će kantautor pričati o svojim pjesmama koje je napisao za druge izvođače, o „versima, notama i šarenim perlama“ koje su mnogim njegovim kolegama obilježile karijere i učinile našu svakodnevicu ljepšom. Gibonni će otkriti inspiraciju iza nekih od svojih najpoznatijih pjesama. Kakav je osjećaj “rastajati” se od svojih pjesama, koliko je autorski rukopis podložan promjenama i koji su praktični savjeti za glazbene autore i kreativce, doznajemo u ekskluzivnom razgovoru samo na MAKK konferenciji, u organizaciji službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja! Kao glazbeni gosti konferencije, nastupit će instrumentalni duo Bow Vs Plectrum iza kojih su već veliki nastupi po SAD-u i Kini. Filip Novosel i Tihomir Hojsak će, uz vlastitu skladbu, predstaviti i posebnu suradnju s Gibonnijem!

Da ponekad i Superman i James Bond trebaju zaštitu, na ovogodišnjem će MAKK-u potvrditi Relja Rajković i Luka Kušpilić čiji je rad „Autorskopravna zaštita fiktivnih likova ili: kada je i superjunacima potrebna zaštita“ nagradio Državni zavod za intelektualno vlasništvo povodom svoje 25. obljetnice. Njihova prezentacija bavit će se zaštitom fiktivnih likova, nositelja filmskih, književnih i drugih umjetničkih ostvarenja omiljenih u popularnoj kulturi 20. i 21. stoljeća.

Drugi dan MAKK-a, 24. studenog, bit će prilika za pobliže upoznavanje s aktualnim autoskopravnim izazovima, posebice u rastućem digitalnom okruženju. O njima će, uz već objavljena imena Romane Matanovac Vučković i Igora Glihe, govoriti i Tajana TomićKristina Delfin KanceljakIza Razia MeševićTihomir Katulić te Pavle Fellner, dokazani pravni stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom u pitanju intelektualnog vlasništva i zaštite kreativaca.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame