Aktualno Celebrities Glazba POP COOLTURA

Klinac za klavirom za pamćenje: Mladi Hungar Peter Bence

Ove godine će veliku će dvoranu KD Vatroslav Lisinski ispuniti gromoglasni i impresivni zvuci klavira u izvedbi mladog virtuoza pijanista, Petera Bencea. Ovaj talentirani Mađar po prvi puta dolazi na naše prostore, nakon što je osvojio društvene mreže i sve ljubitelje vrhunske glazbe. Od klasične do filmske glazbe, od rocka do popa, od Bacha do Michael Jacksona i Queena, Peter Bence ruši sve barijere između klasične i moderne glazbe svojom energičnom i ekspresivnom izvedbom. Svojim intenzivnim načinom sviranja i postavljanjem klavira na potpuno novi nivo, inspiracija je i mladim i starijim generacijama, kao i svim ljubiteljima glazbe diljem svijeta.

Peter Bence, međunardno prepoznat, uvaženi virtuoz pijanist, skladatelj i producent, osvojio je Internet obradama Michael Jacksona, Queena i planetarno poznate Sie, na čemu je sakupio preko 200 miliona pregleda, te naravno, nezaobilaznom pjesmom Despacito. 

Da se ovakav talent rijetko nalazi, bilo je jasno već sa dvije godine, kada je započeo svoj glazbeni put, svirajući po sluhu melodije iz svojih omiljenih crtića, na klaviru svoga djeda!

Sa sedam godina napisao je svoju prvu kompoziciju, inspiriranu Mozartom i Chopinom, a s 11 godina objavio je svoj prvi solo album. U tinejđerskim godinama, počeo je pokazivati velik interes za područje filmske glazbe, posebice glazbu Johna Williamsa, koji mu je otvorio sasvim novi svijet, u kojem će se mladi Peter poigravati i istraživati i na kraju, pronaći sebe. Unatoč izvanrednom glazbenom obrazovanju –  nakon osnovne glazbene škole, nastavlja obrazovanje na Berklee College of Music u Bostonu, najveći utjecaj na njega ostavlja Michael Jackson. 2015 godine stavlja svoju prvu obradu Michael Jacksonove pjesme „Bad“ i tu počinje povijest – 10 miliona pregleda u samo nekoliko dana!!!! Samo u  prošloj godini je odsvirao 20 koncerata na 4 kontinenata, uključujući i nastup na otvorenju glazbenog festivala BBC PROM, u Londonu, pred 50.000 gledatelja! 

Senzacija ovog mladog pijanista leži u vrhunskoj klavirskoj tehnici, nevjerojatnom talentu i skromnosti, a inspiraciju crpi iz svog omiljenog hobija – kuhanja. Peter Bence svoj koncert održati upravo u Zagrebu u KD Vatroslav Lisinski 2. lipnja. 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame