autorski tekstovi inmediasres KOLUMNIZAM mediji Politička aktuala POLITIZAM Zabava

Vrati se sine, skuvat ću ti pašta šutu

Lijepa naša

Zadnjih mjesec dana iskaču razni demografi i vode diskusije o stanju nacije. Čak je i kraljica Kolinda navukla Zenge na svoja nježna kraljevska stopala i javno izjavila svoju zabrinutost zbog odlaska mlađe populacije iz Lijepe naše jer znaju da manje stanovnika znači manje zaposlenih. Manje zaposlenih znači manje prihode. Manji prihodi znače otpuštanje iz javnog sektora tj. vlastitih birača. Povuci, potegni, iščupana repa. Naravno, nitko neće rezati granu na kojoj sjedi pa se traži mudro rješenje, a za mudra rješenja potrebni su vam mudri ljudi. A nije da ih nema, dapače, imamo ih toliki broj da smo morali povećati državni aparat. 20 ministarstva, 18 raznih vladinih i državnih ureda i bezbroj agencija, zavoda i uprava intenzivno rade na zaustavljanju odlaska i poticanju za povratak. Svi aktivno sudjeluju, od predsjednika uprava do domara i čistačica. I nakon dugog mudrovanja, na svijetlo dana su dana mudra rješenja kako se, eto, i u Lijepoj našoj može dobro živjeti. Čak i bolje nego u Irskoj ili Njemačkoj.

Jer samo Hrvatska nudi odlično mjesto direktora Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica. Plaća i više nego dobra, a posao omogućuje da sami sebi isplatite neki bespovratni milijunski bonus. Pritom pričekate malo da vam daju otkaz jer je u igri vjerojatno dobra otpremnima. Postoji mogućnost da traže povrat isplaćenog bonusa, ali bez brige, ionako to ozbiljno ne očekuju od vas.

Znamo da je dosta obrtnika u Njemačkoj, a građevinski sektor je u stagnaciji zbog raznih mostarina, mostova i mostića (da citiram Karamarka). I tu su naši revni referenti došli do rješenja. Pa ako ste npr. vodoinstalater, zašto ne bi bili ravnatelj mjesne knjižnice? Ili recimo ako ste konobar po struci, to vam je idealna kvalifikacija za mjesto koordinatora u narodnom muzeju. Uz to možete potrošiti 58000 kuna na cugu i klopu, a nitko vas neće tjerati da poslužujete. Vi ste taj kojeg se služi. Ha ha. Doduše, možete iskoristiti zvanje konobara jer takvog trebaju u Dubrovniku, u uredu gradonačelnika.

Idealno vam je vrijeme za nabaviti stranačku iskaznicu jer uskoro možete očekivati povećanje plaće. Još ako sindikati srede povećanje putnih troškova, gdje će vam biti kraj. Nadam se ne u HŽ vlaku koji je konačno napredovao pa sad putuje samo 5 sati na relaciji ZG-OS.

Sve će vam zemlja dopustiti, od lupanja žene, lupanja kilometraže za vrijeme bolovanja do lupanja kazni gdje ćete  kao jako bitni inspektor paziti da državu ne oštete za jedno slovo.

Ako ste gay, s vama će voljeti popiti kavu šerif Bandić. Ako ste roditelj, možda dobijete i to zvanje za koje se zalaže Beljak, a ako ste iznimno plodni, Bandić će vam biti kum. Svi znamo da je to iznimno isplativo.

Između svih tih mudrih prijedloga, najzanimljivija je ideja Ožujske pive, Žuja s roditeljima. Reklama čak aludira i na iseljene Hrvate koji preko Skypea nazdravljaju s roditeljima. Doista znaju kako vratiti Hrvate, pivom. S druge strane, neke reklame pokušavaju zabraniti zbog gay para (s kojim Bandić voli popiti kavu) i jedne trans osobe jer, eto, ruši temelje ove države jednako brzo kako Wes Goodman, borac za kršćanske i obiteljske vrijednosti, ruši gola muška tijela u svom uredu. Isprike gospođi Goodman 😉

Hrvoje

Pratim situaciju, kurim frku

Komentari

Reklame