Aktualno Celebrities Glazba inmediasres Kritike mediji POP COOLTURA showbiz Zabava

Lidija Bačić: Šok – body glazba Dubioza Kolektiv ritmike za slušatelje s posebnim potrebama

Dvadeset prvo je stoljeće i sve su granice izbrisane, u prijevodu sve je dozvoljeno.

Kako se glazba odavna ne konzumira samo slušajući već gledajući tako se i profil vokalnih guzica ističe u prvom planu svakim novim body spotom. Prvakinja body glazbe (čitaj: muzika koja se sluša gledanjem) u Rvata, Lidija Bačić svoje atribute odavna ne skriva. Dapače, samouvjereno ih ističe u prvi plan braneći se kako iza prsa stoji mozak i kako iza guzice stoji trud, rad, glazba.

Ljudi gledaju ono što ne mogu i žele i žude za tim. A njen je produkcijski tim fila dovoljno stupidnim stihovima (još jedna o pravim muškarcima koja računa na rimovanje “šok”, “rok”, “sok”) da najmanje podražljivi razredi specijalnih škola uberu ovu hop cup poskočicu na tragovima ritmike Dubioze Kolektiv, kao nešto veselo, moderno, prihvatljivo narodu i hitoidno.

I nije da nisu u pravu. To koliko svrdlo koliko treba za iskopati dno tuzemnih slušatelja, nije se našlo još optimista koji će mu vidjeti kraj. Ali nije u tome stvar, glazba za gledanja od strane auto moto postera i kamiondžijskih mokrih snova je nešto na što se računa kao najvećim adutom. I tu Lidija stoji blizu desetke. (JA)

2/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame