DOP TV inmediasres mediji Politička aktuala POLITIZAM showbiz

DOP TV: Samoubojstvo generala Slobodana Praljka: Popio otrov u trenu čitanja presude!!!

General Slobodan Praljak šokirao je svijet danas popivši bočicu otrova u sudnici u Haagu danas nakon čitanja presude Žalbenog vijeća ICTY-ja u predmetu bosanskohercegovačkoj šestorici, a nakon što je žalbeno vijeće potvrdilo prvostupanjsku kaznu od 20 godina zatvora. Praljak je u tom trenu rekao: “General Praljak nije ratni zločinac i s prijezirom odbacujem vašu presudu” i popio otrov.

Dva sata kasnije general Praljak je umro u bolnici od posljedica djelovanja otrova. Ročište je prekinuto. Praljku se na teret stavljaju vojne akcije u kojimja su počinjeni zločini nad muslimanskim stanovništvom – u Gornjem Vakufu, Prozoru, Istočnom Mostaru i Stupnom Dolu. Slobodan Praljak, značajno je doprinio udruženom zločinačkom poduhvatu, smatra Haški sud.

Vijeće je prije toga objavilo da je uvažilo dio žalbenih osnova obrane i tužiteljstva no istodobno je poručilo da su civilni i vojni čelnici bosanskih Hrvata, unatoč prihvaćanju nekih žalbenih osnova, “i dalje krivi za brojne i teške zločine u BiH”.

Žalbeno vijeće ICTY-ja potvrdilo je 20 godina zatvora bivšem predsjedniku vlade Herceg Bosne Jadranku Prliću 25 godina zatvora i bivšem ministru obrane Bruni Stojiću, potvrđena je kazna Valentinu Ćoriću od 16 godina, a Petkoviću je potvrđena kazna od 25 godina.

General Praljak je diplomirao tri zagrebačka fakulteta ranih 70.-ih, elektrotehniku je završio 1970., filozofiju i sociologiju 1971., a 1972. i Akademiju dramskih umjetnosti. Vodio je laboratorij za elektroniku u Tehničkoj školi “Nikola Tesla” u Zagrebu, a kasnije je postao “slobodni umjetnik”. Radio je kao kazališni redatelj u Zagrebu, Osijeku i Mostaru. Režirao je televizijsku seriju “Blesan i tulipan”, filmove “Smrt psa” i “Povratak Katarine Kožul”.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame