inmediasres mediji PRIRODA & DRUŠTVO SVAŠTARA

Ubojstvo Ane Kurtanjek: Kad će prestati teror nad ženama i kad će država poduzeti nešto?

Novo sklandalozno ubojstvo u Zagrebu.

U srijedu 29. studenog u Gradišćanskoj ulici u Zagrebu oko 20:30 h pronađena je mrtva žena za koju se sumnja da je ubijena iz vatrenog oružja i čiji je identitet utvrđen – radi se o trenerici aerobika i fitnesa, bicšoj reprezentativki u sinhroniziranom plivanju, dvadesetdevetgodišnjoj Ani Kurtanjek. Desetak minuta kasnije, u Ulici baruna Filipovića pronađen je mrtav muškarac, za kojeg se ustanovilo da se radi o ubojici Ane Kurtanjek, njegove navodno djevojke. Nakon ubojstva Ane ubojica si je pucao u glavu. Motivi nisu poznati, a istraga je u tijeku.

Ana je bila omiljena djevojka među kolegama i radila je u fitness centru Play u Gradišćanskoj ulici gdje je pronađeno njeno beživotno tijelo.

Zabrinjavajuće je koliko se često događaju ubojstva žena od strane njihovih partnera, često motiviranih ljubavnim problemima, ljubomorom ili drugim te se tim užasnim brojkama koje posljednjih deset godina u prosjeku sežu do 30 žrtava godišnje nitko od institucija nedovoljno preventivno ne bavi. Niti na spriječavanju niti na osvještavanju potrebe dokidanja nasilja i svijeti u kojima je žena uvijek žrtvom nasilja od strane partnera.

Lani je ubijeno 20 žena, obiteljsko nasilje je poraslo za gotovo 200%, policija dnevno intervernira oko 45 puta na slučajevima prijava nasilja, a godišnje je preko 15 000 prijava obiteljskog nasilja nad ženama. Svaka treća žena u Hrvatskoj, odnosno svaka četvrta u Europi, žrtva je nasilja u obitelji. Dokad’ Što se treba prelomiti u glavama odgovornih da bi institucije počele štititi ženu?

 

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame