Aktualno Glazba Kritike mediji POP COOLTURA showbiz Zabava

Repetitor: Ako te ikada – savršena buka za zatvorenike celog sveta

Beogradski noise rock trio Repetitor sve duguju svirkama uživo, tenziji, energiji i činjenici da su ih masovno i često neritički od prvog nastupa i prvih snimaka popušili svi odreda koji se žele nazivati čuvarima indie rocka baklji iz vremena Sonic Youth, Nirvana, Mudhoney, Seattle eksplozija. Ali ono što je nesporno u Borisa Vlastelice i djevojaka je snaga, uvjerenje, tenzija, buka koju proizvode bilo koncertno bilo studijski. I ustrajnost u uvjerenju da je to baš ono kako treba. To se zove stav. U moru beskrvnih mediokritetskih sastava s obje strane granica Repetitor tako strše kao dašak autentike, huk koji vraća nadu u iznimke i vjeru u glasni, drčni, bombastični, antimelodični, urlački rokenrol.

A to je upravo što im nova stvar predstavlja. Kompilira najbolje od Repetitora u godinama. Kratke ritmičke rafale, treštavu produkciju na granici jedva slušljivih kakofoničnih zvučnih udara, udaračku bazu i iznimno razumljivu straight forward poruku na koga se diže ruka ako krivi momak šeće s pravom devojkom.

Novi spot je lociran u Okružni zatvor u Beogradu i već sama činjenica snimanja među ekipom koja ih mimo rešetaka ne bi vjerojatno dotakla ni da im dilaju droge, ali sada funkcioniraju kao “partners in crime”. Bizarno i simpatično, ali funkcionira. Spot najavljuje kratki autorski dokumentarni film (radnog naslova) “Rock’n’roll u Okružnom zatvoru” a snimke su kompilacija njihova nastupa za tu priliku. Johnny Cash može spavati u miru i na miru. San Quentin je nedirnut. (JA)

9/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame