Aktualno film POP COOLTURA showbiz Zabava

Napad na domaća kina u prosincu: Od Ratova zvijezda preko crtića do domaćih premijera

U mjesecu prosincu hrvatski kino-distributeri predvidjeli su četrnaest filmskih premijera, a slijedom mjesečnog početka prikazivanja radi se o ovim filmovima.

„Hvala vam na službi“ biografska je ratna drama, temeljena na istinitim događajima, s Millesom Tellerom („Samo za hrabre“, „Ritam ludila“) u glavnoj ulozi.

„Medvjedić Paddington 2“ nastavak je avantura popularnog i omiljenog medvjedića Paddingtona, koji je ovoga puta u potjeri za lopovom, a film u hrvatska kina dolazi sinkroniziran.

„Ratovi zvijezda: Epizoda 8: Posljednji Jedi“ novi je spektakularni nastavak sage „Ratovi zvijezda“, koji se s nestrpljenjem očekuje u cijelome svijetu i, zasigurno, bit će jedan od najgledanijih filmova u ovoj godini.

„Kvadrat“ je hvaljena i nagrađivana europska satira, na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Cannesu nagrađena „Zlatnom palmom“.

„Ferdinand“ je novi potencijalni hit animiranog studija „Blue Sky“, koji se otprije potvrdio omiljenim hit crtićima „Rio“ i „Ledeno doba“, a ovoga puta glavni junak je bik Ferdinand koji više voli mirisati cvijeće nego se boriti u areni s matadorima.

Komična drama „Madame“ priča je o usponu sluškinje Marie, u izvedbi cijenjene Rossy de Palme, na društvenoj ljestvici u svijetu pariških bogataša.

„Traži se stari“ je urnebesna komedija scenarista komične hit-trilogije „Mamurluk“.

Dva domaća filma imat će premijeru u prosincu ove godine. Prvi je „Mrtve ribe“, hvaljeni film Kristijana Milića, redatelja uspješnice „Broj 55“, dok je drugi „Kratki izlet“ Igora Bezinovića, ovogodišnji pobjednik Filmskoga festivala u Puli.

„Jumanji: Dobrodošli u džunglu“, akcijska je pustolovina s Dwayjneom The Rockom Johnsonom u glavnoj ulozi, nastavak originalnog filma „Jumanji“ otprije 20 godina.

„Loving Vincent: Van Goghov misterij“ dramatična je rekonstrukcija događaja koji su doveli do Van Goghove smrti ispričana putem Van Goghovih slika, tehnikom kako ih je on sam slikao.

Siguran hit bit će biografska drama „Velika igra“, hvaljenog scenarista, sada redatelja, Aarona Sorkina s Jessicom Chastain u glavnoj ulozi.

Naposljetku, dokumentarni triler „Ljubavnici i despot“, o glumačko-redateljskom paru koji je pobjegao iz Sjeverne Koreje i zatočeništva Kim Jong-ila , posljednja je prosinačka kino-premijera.

Također, treba izdvojiti i program Zagrepčanima omiljenog, kultnog kina „Europa“.

Od raznovrsne ponude izdvaja se petnaesto izdanje Human Rights Film Festivala Zagreb 2017 (http://www.humanrightsfestival.org/), potom „Fil(m)harmonija“ koja ovoga puta donosi glazbena pratnju Zagrebačke filharmonije omiljenoj komediji Charliea Chaplina „Cirkus“, s izvedbama 19. i 20. prosinca u 18.30 i 20.30 sati dok je za 23. prosinac predviđena omiljena i kultna „Kinolektira“ s filmom iznenađenja. Kako je to već uobičajeno, moguće su promjene datuma prikazivanja predstavljenih filmova ili, pak, prikazivanje novih, nenajavljenih. (Damir Demonja)

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame