Aktualno Celebrities film inmediasres mediji POP COOLTURA showbiz Zabava

Novi Woody Allen na “Čarobnom kotaču”: Rekordni redatelj još uvijek u punoj formi

Gotovo nevjerojatno zvuči podatak da je Woody Allen u svojoj osamdeset i drugoj godini života jedan od najzaposlenijih ljudi u Hollywoodu u posljednjih četrdesetak godina. Naime, radi se o redatelju koji je od 1982. godine pa sve do danas snimio minimalno jedan film godišnje, što znači da se Allen u praktički neprestanom pogonu nalazi punih trideset i pet godina. To je karijera vrijedna divljenja, bez obzira sviđali se većini njegovi filmovi ili ne. A većini se sviđaju, jer Allen u svakom svom filmu pokušava predstaviti nam svoje originalne ideje i likove (sve filmove osim jednoga on je sam i napisao) pa kino publika iz godine u godinu jedva dočekuje vidjeti njegov novi uradak.

Ove nam godine Woody Allen donosi „Wonder Wheel“, humornu dramu smještenu na Coney Island u 50-im godinama prošlog stoljeća, a u kojem su glavne uloge ostvarili Kate Winslet i Justin Timberlake. Upravo njih dvoje u filmu tragaju za poznatim „američkim snom“ mirnog i lagodnog života, a u tim željama pridružuju im se Jim Belushi i Juno Template koji upotpunjuju glavnu glumačku postavu filma. Film „Wonder Wheel“ priča je o četvero likova čiji se životi međusobno isprepliću usred uzavrele atmosfere zabavnog parka na Coney Islandu. Ginny (Winslet) je melankolična i emocionalno nestabilna bivša glumica koja sada radi kao konobarica; Humpty (Belushi) je njezin grubi suprug i upravitelj ringišpila; Mickey (Timberlake) je zgodan mladi spasitelj koji sanja da će jednoga dana postati pisac kazališnih komada; Carolina (Temple) je Humptyjeva odsutna kćerka koja se u stanu svoga oca skriva od gangstera… Uz poetičnu fotografiju Vittorija Storara (trostruki dobitnik prestižne nagrade Oscar za filmove „Apokalipsa danas“, „Crveni“ i „Posljednji kineski car“), film „Wonder Wheel“ moćna je priča o strasti, nasilju i izdaji koja se odigrava u slikovitim kulisama Coney Islanda.

Scenarist i redatelj Woody Allen kao glavno mjesto radnje filma „Wonder Wheel“ stavio je Coney Island na kojem je u djetinjstvu i odrastao. Ovo nije prvi put da Allen u filmu spominje Coney Island – glavnom liku njegovog filma „Annie Hall“, Alvyju, to je bio dom u djetinjstvu, a i sam Allen je tamo odrastao. Zanimljivo je za spomenuti da je „Wonder Wheel“ sa svojom kino distribucijom u SAD-u krenuo 1. prosinca – točno na osamdeset i treći rođendan Woodyja Allena.

Humorna drama „Wonder Wheel“ u domaća kina stiže u četvrtak, 14. prosinca.

 

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame