Aktualno Celebrities Glazba inmediasres Kritike mediji POP COOLTURA showbiz

Đorđe Balašević: Mati – još jedna od monumentalnih balada ljudske snage level 10

Prigovarali su mu kako je popularni Lala zauvijek i odavno izgubio inspiraciju i da od rata naovamo piše mahom nepamtljive pjesme. Da je zaborav ono na što se računa jer postoji samo u sjećanjima. Da su maniri ono što ga čini i da autopilotom radi tek po sili prilika a ne po potrebi.

Đole će umjesto ulascima u otvorene polemike vratiti osmijehom sebi u brk. A onda će se šarmantnim potezima zvučnih kistova ušuljati na stražnja vrata kroz gradnju još jedne od monumentalnih balada. U laganim ritmovima uz tamburašku podršku i nepotrebne daške gary mooreovske blueserske solaže na gitari ispričana je jedna zimska epopeja koja kad utihne na sam klavir ili uz tamburaški trzaj ostaje snage “Svirajte mi jesen stiže Dunjo moja” i dometa jedne “Lepe protine kći”.

Čovjek će u molovima izbrojiti nježnu nostalgičnu i pokajničku priču, uz ispovjedne tonove pričanja s preminulom majkom kroz snove. I podsjetiti znane i neznane na umjetnost biranja riječi i pituranja skica od kojih se samo život može činiti bogatijim. Kad osobni gubitci budu kroz prigušenu bol budu pretvoreni u neke od najdojmljivijih trenutaka autorske karijere, tada znate da još uvijek vrijedi reći – hvala. Negdje se to ipak računa. (JA)
9/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame