Food & Drinks Nekategorizirano PRIRODA & DRUŠTVO

Silent caffe – kafić koji će vas osvojiti

edf

Nedavno je u Zagrebu u ulici kneza Mislava otvoren novi kafić Silent caffe, projekt Saveza gluhih i nagluhih Grada Zagreba koji ima za cilj olakšati pristup tržištu rada osobama sa slušnim poteškoćama. Sve je započelo natječajem Grada Zagreba za društveno poduzetništvo. S tim ciljem osnovano je društveno poduzeće Znak tišine čija će glavna zadaća biti zapošljavanje gluhih osoba. Svaku dobit ponovno namjeravaju investirati u nove poduzetničke projekte kako bi nastavili sa zapošljavanjem gluhih i nagluhih osoba, a ideja ne nedostaje. Upravo suprotno, uskoro planiraju realizirati neke od projekata.

Silent caffe / Hrvoje Rukavina

Druga zanimljiva činjenica je korištenje tehnologija. Jedan dio sredstava koja su dobili putem natječaja, uložili su u tablete i posebnu aplikaciju s kojom jednostavno možete naručiti piće u samo dva klika.

Silent caffe / Hrvoje Rukavina

Kada sjednete i naručite piće, malo bacite pogled na uređenje. U interijeru dominira cigleni zid u kojem se prilično ističu plavi detalji (okviri slika, stolice). Iako mi je loft dizajn prilično sterilan, osvjetljenje razbija tu sterilnost i čini atmosferu opuštajućom.

Silent caffe je odličan projekt koji treba podržati i za koji se nadamo da će postati uobičajena praksa, a ne samo iznimka.

Hrvoje

Pratim situaciju, kurim frku

Komentari

Reklame