Aktualno Celebrities Glazba inmediasres POP COOLTURA showbiz

Glazbeni siječanj u svijetu: Albumi koji se očekuju s nestrpljenjem i znatiželjom

Poslije klasičnog novogodišnjeg stišavanja, glazbena godina od siječnja je ponekad znala davati najuzbudljivije rezultate.

Tako se za siječanj, do kraja mjeseca najavljuju neka od glazbenih izdanja čiji autori i izvođači mogu garantirati određena uzbuđenja i kandidature za kraj tekuće godine kao potencijalni vlasnici nekih od najboljih izdanja.

U siječnju novi album očekujemo od rock and roll brujača u crnim kožnim jaknama Black Rebel Motorcycle Club. Najavljen s nekoliko odličnih lyric videa “Wrong Creatures” bi mogao podsjetiti na najbolje dane kad su se prisjećali što se to dogodilo njihovom rokenrolu. Zatim gitaristički superhero kojem ni grupa SARS nije uspjela amputirati ruku Joe Satriani nastavlja sa svojim preispitivanjima “”What Happens Next”. MTV miljenici Fallout Boy se javljaju s rubnim područjima ušminkavanja i interesa s “MANIOM”. Vjerovali ili ne, solo album gitarista Aerosmitha Joea Perrya zove se “Sweetzerland Manifesto”, a kako to zvuči teško da ćemo saznati :).

Zato ono što nas zanima je uzbudljiva pjevačica Kimbra čiji “Primal Heart” garantira daleko više od sporedne uloge koju je imala u jednom od najvećih one hit wondera desetljeća “Somebody I Used To Know” zaboravljenog malog Stinga Gotyea, a ni dance revizionisti Go Team nisu ništa manje zanimljivi sa svojim siječanjskim album javljanjima “Semircle” ovaj puta. Miljenici domaće publike Tune Yards imaju album “I can feel you creep into my private life”, dočim They Might Be Giants s “I Like Fun” i Shins s preradom albuma “The Worms Heart” koji se u originalu zvao “Heartworms” nastavljaju biti na rubnim dijelovima pop rock alternative.

Pred sam kraj mjeseca nastavljaju logiku ranih objavljivanja albuma hipsterski miljenici Calexico čiji “The Thread That Keeps Us” garantira neki novi koncert u Zagrebu dok se alter danceri Nightmare on Wax prijete s albumom “Shape The Future”.

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame