Aktualno Celebrities film inmediasres POP COOLTURA showbiz Zabava

Hoćemo li se smijati Happy Endu: Komedija o glupanima, seksu, politici i Rvackoj danas

U Zagrebu je nakon desetak mjeseci intenzivnog rada završeno snimanje trećeg dugometražnog igranog filma redatelja i scenarista Anđela Jurkasa, komedije “Happy End” o seksu, politici, religiji, medijima, celebrityjima, Hrvatskoj, našem mentalitetu i Balkanu. Riječ je o završnom dijelu prve debitantske trilogije u povijesti filma u Hrvatskoj i zemljama regije, komediji o muško ženskim odnosima započete ljubavnom komičnom dramom Zbog Tebe (2016.), nastavljene aktualnom romantičnom komedijom Fuck Off I Love You (2017.), koji su oba bili u konkurenciji lanjskog pulskog filmskog festivala kao prvi puta u povijesti domaćeg igranog filma dva filma istog redatelja budu u službenoj konkurenciji.

Uz završetak snimanja Happy Enda i dopuštenje korištenje snimaka Hrvatske Katoličke Televizije (HKTV) predstavljamo pretpremijerno i ekskluzivno TRI teasera i scena sa snimanja filma:

Sinopsis: Priča je to o dva nezaposlena lika iz Zagreba koji smisle poprilično sumanutu ideju i koncept samopomoći, prvenstveno sebi, a nehotice i zajednici. Iako nitko ne zna čime se bave, postanu viralni i strašno popularni. I onda sve stvari krenu smjerom potpuno suprotnim od happy enda jer je njihovo pomaganje uključivalo i maloljetnu kćer aktualnog zagrebačkog gradonačelnika…Snimanje je trajalo u razmacima deset mjeseci a odvijalo se u Zagrebu, na Zrću, Beogradu i Los Angelesu.

U glavnim ulogama pojavljuju se Dino Škare, Jelena Perčin, Barbara Nola, Iskra Jirsak, Dora Lipovčan, Karmen Sunčana Lovrić, Gordana Džepina, Lucija H. Kajić, Nika Ostoić, Iva Richtermoc, Dino Škare, A., mlada hrvatska glumica na studiju glume u Los Angelesu Clea Livingston i mnogi drugi. Internacionalni dio glumačke ekipe predstavljaju poznati talijanski glumac Giusseppe Panico i nigerijski glumac George Ginikachukwu Opurum te beogradska glumica i voditeljica Iva Štrljić, a osim spomenutih dramskih glumaca po prvi puta u filmu se pojavljuju glazbene zvijezde Massimo Savić, Edo Maajka, Fil Tilen, bivši reper danas slastičar Stiv Kahlina a ka El Bahattee, TV voditelji Aleksandar Stanković i Dalibor Petko, redatelji Kristijan Milić, Danilo Šerbedžija, Irena Škorić, modni stručnjak Nenad Korkut, književnica Milana Vlaović, grafiti umjetnici Slaven Lunar Kosanović i Vlado Mosk Tomić i mnogi drugi. Prvu i posljednju ulogu u igranom filmu ostvario je lani preminuli književnik, glazbenik i multimedijski umjetnik Ante Perković koji je tumačio rolu uličnog Gitarističkog Boga.

Direktor fotografije je Danijel Kovačević, montažu rade Robert Ferenc (Ratio VP), filmski score potpisuju Hrvoje Marjanović, Vladimir Tomić Mosk te stalni suradnik Dalibor Grubačević, a film će biti prepun sjajnog soundtracka i kao i prethodna dva, generacijski određene glazbe.

Film se kao i prethodna dva, snimao bez ikakve financijske potpore HAVC-a i inih drugih državnih tijela koja se zasad oglušuju na zamolbe koprodukcije za pripomoć pri sufinanciranju i završavanju filmova pa su kao i ostali dosad snimljeni rezultat koprodukcije nekoliko tvrtki – DOP Produkcija, Ratio Video Production, Studio 25, Media Park i HI Studio.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame