Aktualno Celebrities inmediasres mediji POP COOLTURA PRIRODA & DRUŠTVO

Provala tjedna: Željka Markić izjavila da je žrtva govora mržnje na internetu

U panel talk showu Otvorenom na HTV-u tema je bila govor mržnje na internetu.

Gostovali su bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, ministrica kulture Nina Obuljen-Koržinek, Igor Peternel iz Hrvatskog helsinškog odbora, kolumnist Telegrama Dragan Markovina, Krunoslav Borovec iz MUP-a te Željka Markić iz inicijative U ime obitelji.

Na početku je emitiran TV prilog o kolumnistici Markićkinog portala Aneli Todorić koja se požalila na slobodu govora nakon svog teksta o psima u krevetu, zatim komentarima nakon smrti Feralovca Predraga Lucića, apel Aleksandra Stankovića koji je u zadnjon Nedjeljom u dva govorio kontra mržnje u medijima a potom se razvila rasprava polariziranih strana, govorilo se o mržnji u slučaju samoubojstva Slobodana Praljka

Govorilo se o novom Zakonu o medijima koji je upravo u izradi i proceduri, ali peek emisije je bio moment u kojem se Željka Markić osjeća ugroženom. “Ja razlikujem društvene mreže, ljude i medije. Mislim da jedan veliki dio medija u Hrvatskoj nije profesionalan. Oni huškaju i stvaraju oblik mržnje na određene ljude koji oni po svom ključu odabiru. Na portalu Narod kolumnistica je objavila članak o kućnim ljubimcima. Ja sam u svoj inbox dobila slike ljubimaca i uvrede. Rekli su mi da me vrijeđaju jer vrijeđam druge pse. Hajku na gđu Todorić nisu generirali nepristojni ljudi nego mediji”, rekla je Željka Markić naglasivši da se osjeća žrtvom govora mržnje.

Oksimoron je jezična figura u kojoj se spajaju dva nespojiva, kontradiktorna pojma. 🙂

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame