Aktualno Glazba POP COOLTURA showbiz teatar Zabava

Od tišine do glazbe: Edukativna glazbeno kazališna predstava

Novo izdanje kazališne predstave „Od tišine do glazbe“ Teatra Erato: ekskluzivna izvedba „koncerta za anegdotu i klavir“ u novom ruhu održat će se u četvrtak 8. veljače 2018. u 19:00 sati u Klubu hrvatskih glazbenika Sax u Palmotićevoj ulici u Zagrebu.

Autori projekta Jure Ivanušič i Marko Vezovišek za ovu su godinu slovenski kazališni hit obogatili scenama nadahnutim radom skladatelja glazbe i njihovim položajem kroz povijest. U jednosatnoj priči o nastanku i razvoju glazbe publiku zabavljaju Ivan Đuričić, glumac, producent i autor dramaturške obrade i prilagodbe stihova za hrvatsku verziju predstave te glazbenici Saša Miočić i Domagoj Mokrović (u alternaciji). Glazbena komedija, primjerena i djeci osnovnoškolskog uzrasta, anegdotama i šalama majstorski dotiče fenomen glazbe i vodi nas od kamenog doba do Rolling Stonesa, od klasične do moderne glazbe, od Ive Robića do Tončija Huljića i današnjih digitalnih servisa.

Misija poslovanja Hrvatskog društva skladatelja sa službom ZAMP upravo je promocija skladateljskog rada. Zato nam je drago što će „obnovljena“ predstava, uz našu partnersku potporu, krenuti na novi put kazališnim daskama širom zemlje“, ističe Nenad Marčecglavni direktor HDS ZAMP-a i dodaje: „Činjenica da ova mala – velika predstava već ima odličan odaziv u osnovnim i srednjim školama nas veseli jer to znači da će od sada i najmlađe generacije, na iznimno zabavan i pitak način, iz prvog reda upoznavati vrijednost autora i autorskog rada.“

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame