Aktualno Celebrities Glazba Kritike mediji POP COOLTURA showbiz

Marko Tolja: Tišina – najbolja stvar dosadašnje karijere klasičnog Riječanina

Marko Tolja je vrhunski vokal, to je odavna neupitno, no radi se o pjevaču koji je dugo vremena bio zarobljen u onom međuprostoru između njegove medijske prisutnosti i korespondencije njegovih pjesama s publikom pričem su gubile pjesme jer se uvijek nekako događalo da je lijepo lice i prigodnost njegova nastupa u formalnom smislu požderalo sadržaj.

Između swingerskih i inih šansonskih klasičnih “stara duša mlada face” standarda Marko je autorski potpisao jednu od najljepših pjesama svoje dosadašnje karijere. Baladičnu i nježnu, iznimno pop potpisom pismenu stvar. Slojevitu aranžmanski i melodijski, nastavno na Grašinu nedavnu interpretaciju “Ako te pitaju”, samo s druge strane sumnje u ljubav.

Oduzmemo li nepotrebne produžene gitarističke solo fraze i povremene stihovne bropletosti, ovo je način kako se dižu standardi domaće estradne pop produkcije koja godinama grca u stereotipima i dosadnim shemama. Instrumentalno, Tolja je položio test i trebao bi se češće odvažiti na ovakve poduhvate jer se predstavlja kao pismen autor čija je interpretacija neupitna. Ostaje dotjerati tek lirski i metaforički dio, uskoro bismo mogli pričati o novom karijernom uzletu sjajnog pjevača i davati mu i autorski pijetet kao nastavak interpetatorskom. (JA)

7/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame