auto moto autorski tekstovi Celebrities KOLUMNIZAM mediji Politička aktuala showbiz Zabava

Medijske “kurve” godine: Najprezentnija svita rvackog akutno – aktualnog momenta

Ako se po jutru dan poznaje, onda će ovo biti još jedna zanimljiva godina u Hrvatskoj.

Nagradu “Media Whore of the Year” dobila je Team Tesla koju čine poduzetnik Saša Cvetojević, urednik Buga i Mreže Oleg Maštruko i Tomas Konvička. Oni su jedan od 150 timova koji su sudjelovali u najvećem amaterskom reliju na svijetu, Bamako rally i prvi na svijetu koji su električnim autom prešli Saharu, a vjerujemo da će to biti dovoljno za Guinnessovu knjigu rekorda. Uzmete li u obzir vremenske i ine uvjete koje je taj tim prošao na putu do cilja, ovo je svakako postignuće. Nagradu simpatičnog naziva dobili su zbog snažne medijske i mrežne nazočnosti.

Malo drugačije nagrade, ali sličnog imena sasvim su sigurno zaslužili novi stanari najpopularnijeg showa u Hrvata, Big Brother. Da se ne lažemo, hrvatski san doista postoji još od stoljeća sedmog, ali to nikakve veze nema sa slobodnom i neovisnom zemljom nego je taj san puno jednostavniji, biti bogat i poznat. Ako nemate talent za pjevanje, za to vam služi Big Brother jer samo takav format može konobaricu pretvoriti u vrhunsku starletu, a takve su na cijeni. OK, neće odmah letjeti privatnim avionima na svjetska party odredišta, ali kako se kaže u narodu: „Kuna po kunu, Pariz“.

Već godinama traje mrtva trka za medijsku kurvu godine između prvog šerifa Zagreba i Dinama, Bandića i Mamića. Njihove press konferencije su iznimno živopisne, a nekad idu toliko daleko da nismo sigurno tko je šerif čega i kome.

Jedini koji ih u ovoj trci može prestići u photo finishu je zasigurno Ivan Pernar. Dok je navedeni dvojac prešutio smrt Marijana Hanžekovića s kojim su bili vezani, Pernar si je dao truda da iskoči na svim portalima. Epiteti koje je lijepio na svojim statusima osigurali su mu dodatne bodove kod naroda koji je slavio odlazak preminulog odvjetnika. U moru uvreda, bar smo bili pošteđeni od facebook live javljanja.

Nažalost, nismo bili pošteđeni vječnog sindikaliste Vilima Ribića, poznatog borca za prava radnika i čestog gosta business klase zrakoplova, koji se svim silama bori protiv zamrzavanja plaća u javnom sektoru jer, eto, ipak od tih plaća živi i putuje. Iako je on strah i trepet svih Vlada RH, konačno smo mogli uživati u prilici da mu netko javno kaže istinu. Milan Račić, ekonomski analitičar, izjavio je: „Svaki put kad se Ribić pojavi na televiziji, sto autobusa krene za Njemačku“.

U ovom medijskom (hibridnom) ratu, najviše će izgubiti Maja Šuput čije slike na Instagramu više nisu u prvom planu.

Hrvoje

Pratim situaciju, kurim frku

Komentari

Reklame