Aktualno Celebrities Glazba inmediasres Kritike POP COOLTURA showbiz TOP VIJEST Zabava

Krankšvester: Retardirana – urnebesni retro rave kraj domaće glazbe kakve ste je poznavali

Nakon ovoga nema dalje. Naslov je opisao sve što ste trebali znati. Retro rave sprdancije i zajebancija slavonskih ex repera 3ki Stila i Setta u Krankšvester mora presuditi svemu čemu ste se nadali ako ste ikad imali prilike biti silovanim od strane ravnomjernih rave techno ritmova tokom ranih 90.-ih.

Ako ste kojim slučajem bili okrznuti zarazom zvanom tuc tuc “Gaber”, ovo je korak dalje u retardaciji instrumentala i zajebanciji na račun onoga što je nekad netko imao muda proglasiti glazbom.

Master blaster svjetski megacar ne Rambo Amadeus nego Senad Galijašević alias Senna M. a posljedično i kompletna ergela Cro dance izvođača od Veline do Kasandre, Dalie i sličnih Abnormalia uspjeli su derogirati pojam glazbe na osnovu pravocrtnih primitivnih beat linija koje bi u brzim tempima na 150 i više bpmova dobili točniji opisni komad – rave.

Razvilo bi se tu refrena, ponekad melodija, ali osnova je bila kompjuterski generirana ritam mašina koja je radila tuc tuc tuc tuc tuc tuc. Krankšvester su u ime koncepta podjebavanja i zajebavanja žrtvovali svoj rap metamorfozirajući u neku electro dance tvorevinu čij underground pristup brojkama na YouTubeu postaje značajni mainstream.

Vizualni imidž pripadajućih izvođača i diskoteka kao prirodni habitus su stavljeni u zajebantski kontekst do granice masakriranja a ne karikiranja. Sve pobrojene elemente uzeli su Krankšvetser i dostavili još jedna ultra zabavan video i stvar koja će koncertno savršeno uvađati u “Gaber”.

Ovdje su pogibali od ranih faza Colonia, E.T.-a i inih inkarnacija čiji su spotovi zabavljali populus egzodus Croaticus. 3ki i Sett su otišli korak dalje i dali im počast na jedini način kako se počast takvima zaslužuje dati. Ovo je urnebesno. Bez micanja mišića usana i lica. (JA)

8/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame