Aktualno film inmediasres POP COOLTURA showbiz

Umro Nebojša Glogovac: Jedan od najboljih srpskih glumaca srednje generacije

U 49.-oj godini života jutros je u Beogradu preminuo Nebojša Glogovac, sjajni srpski glumac koji je nedavno bio primljen na Institut za onkologiju gdje mu je dijagnosticirana teška bolest. Domaća ga publika pamti nedavno iz Grlićevog filma “Ustav RH” u kojem je glumio geja koji se voli oblačiti u ženska odijela i koji ima generacijski i politički jaz s invalidnim ocem.

Srpski mediji navode kako je prve poznatije uloge je ostvario na televiziji u seriji “Bolji život” gdje je igrao školskog prijatelja lika Slobodana Popadića, a najviše su ga pamtili u seriji “Porodično blago”. Nakon završene srednje škole upisao psihologiju na Filozofskom fakultetu, no nije završio već se prebacio na beogradski Fakultet dramskih umjetnosti.

Od filmskih rola pamtit ćete ga po sjajnim epizodama iz ‘Ubistvo sa predumišljajem’, ‘Do koske’, ‘Spasitelj’, ‘Bure baruta’, ‘Nebeska udica’, ‘Munje’, ‘Bumerang’, ‘T.T.Sindrom’, ‘Kad porastem biću kengur’ i ‘Žena sa slomljenim nosom’, a navođen je kao jedan od najboljih srpskih glumaca srednje generacije.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame