Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz TOP VIJEST Zabava

Lado Electro: Ljeljo – novo remek djelo elektrificiranog tradicionala i hrvatskog etna

Lado Electro je predznak Borisa Harfmana Harija i HC Boxera kojim su 2003. preveli hrvatsku narodnu glazbu i ples preveli u elektro ruho. Nije to bila kompletna novotarija jer su se sličnim postupkom bavili Mojmir Novaković i njegovi Legeni, ali način kako su zakopali folk napjeve izvorišnih osnova u narodu ervackom dodavši im electro beat, bio je iznimno maštovit, atmosferičan, točan, inspirativan.

“Ljeljo” je prvi singl kojim najavljuju nastavak avanture s albumom “Memorabilium” u kojem će ansambl Lado u elektroničkom presvlačenju biti jedan od najboljih autohtonih hrvatskih glazbenih proizvoda da je moment iskoristiv od strane lovaca na egzotičnu glazbu.

Uz prekrasno višeglasje ženskog zbora Lada elektro beat uz pulsirajuće hookove u sporom tempu u sedam minuta rolaju savršeni podložak za tanac svakog tko iole osjeća ritma u sebi a nije cjepljen na isprazne trendovske beatove s top lista.

Ovo je vrhunski proizvod i osvježenje na domaćoj sceni, baš kao što su figuririali i prvi puta. Još kad ne bi bili u vremenskoj rupi zarobljeni od strane formatiranih radio stanica i gluhih radio urednika pa da se od ovakvog remek djela radi masovno slušani proizvod. (JA)

9/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame