Aktualno inmediasres mediji PRIRODA & DRUŠTVO TOP VIJEST

Pomozimo Maši Čuvalo – Svaka uplata je korak bliže: HR5924020061500060801 (Erste)

Ovih dana pokrenuta je velika humanitarna akcija pod nazivom “Za Mašu” u svrhu prikupljanja novčane pomoći za liječenje Maše.

Maša Čuvalo rođena je 29.11.2016. godine i od svog rođenja boravi u bolnici. Maši je dijagnosticirana iznimno rijetka i teška bolest zbog koje joj je sa deset mjeseci starosti odstranjen jedan bubreg. Riječ je o kongenitalnom nefrotskom sindromu NO 4.9. Naime, bubrezi su joj hiperaktivni odnosno ubrzano rastu i proizvode previše bjelančevina te joj na taj način ugrožavaju život. Pomoći joj može samo transplantacija bubrega, zahvat koji se na ovako malenoj djeci u Hrvatskoj ne radi te je za Mašu jedina nada operacija u bolnici u Padovi ili Lyonu, budući da lijeka za njenu bolest nema.

Djevojčica je rodom iz Vukovara, a na liječenju je u KBC-u Rebro. Kako bi bili uz svoje dijete, roditelji su morali napustiti Vukovar te preseliti u Zagreb i unajmiti stan. Otac djeteta je dao otkaz na radnom mjestu u Vukovaru, a majka je trenutno na bolovanjujer joj je istekao rodiljni dopust. Nažalost, državne institucije nisu imale sluha za njihovu situaciju pa tako majka nije ostvarila pravo na novčanu pomoć kao “njegovatelj teško bolesnog djeteta” s obrazloženjem da dijete boravi u bolnici duže od osam sati dnevno te zbog toga majci ne može biti odobren status njegovatelja. Trenutno su im jedina primanja ona koja otac djevojčice zaradi povremenim radom u jednom ugostiteljskom objektu u Zagrebu.

Obitelj djevočice se nalazi u teškoj financijskoj situaciji i svaka pomoć im je dobrodošla.

Ukoliko ste u mogućnosti, molimo da se odazovete ovom pozivu i da zajedno pomognemo Maši i njenoj obitelji.

Mašinoj obitelji možete pomoći uplatom na ovaj račun:
HR5924020061500060801 (Erste)

U kafiću Egoist u Pakoštanskoj ulici na Jarunu za Mašu se prodaju Imam herc šalice (20 kuna), majice (50 kuna) i boce za vodu (60 kuna).

Hrvoje

Pratim situaciju, kurim frku

Komentari

Reklame