Aktualno Celebrities Glazba POP COOLTURA showbiz

Eksplozivni vražji violinist u Zagrebu: David Garett između Mozarta i Metallice

U sklopu turneje „Explosive“ u Hrvatskoj 13. listopada nastupa David Garett, svjetski priznati violinist koji je vještinom i talentom osvojio koncertnu publiku diljem svijeta. Nakon koncerata Roda Stewarta, Andrea Bocellija i Andre Rieu, Star Produkcija za jesen sprema gostovanje “vražjeg violinista”. Iako mu nije prvi nastup u Zagrebu, jedan od najpoznatijih glazbenika mlađe generacije prvi će put publici predstaviti novi glazbeni izričaj:

 „Ono po čemu je Garrett najpoznatiji je kombinacija karizme rock zvijezde i fantastičnog talenta te ga često opisuju kao izvođača klasične glazbe koji zamagljuje granice između Mozarta i Metallice. Iznimno nam je drago što ćemo ga dovesti u Hrvatsku te ne sumnjamo da će domaća publika prepoznati čaroliju različitih glazbenih žanrova u izvedbi jednog impresivnog umjetnika“ poručuje direktor Star produkcije Alen Ključe.

 Nadimak „vražji violinist“ Garrett je zaslužio kako izvanrednom vještinom, tako i svojom izvedbom naslovne skladbe za biografski film o najslavnijem virtuozu na violini svih vremena Paganiniju. Od svog prvog nastupa s Hamburškom filharmonijom u dobi od samo 11 godina, kada mu je njemački predsjednik Richard von Weizsäcker poklonio prvu Stradivarius violinu, do danas prodao je više od tri milijuna albuma i diljem svijeta osvojio čak 23 zlatnih i 16 platinastih nagrada.

U četvrt stoljeća karijere održao je više od 1500 koncerata, a među njegove vjerne obožavatelje ubrajaju se i britanska kraljica Elizabeta, bivši američki predsjednik Barack Obama, njemačka kancelarka Angela Merkel i mnogi drugi.

Dva puta je uspio postaviti svjetski rekord u brzini sviranja violine – 2008. i 2010. godine u emisiji Guiness World Records za 66,56, odnosno 65.26 sekundi bez greške je odsvirao “Bumbarov let” Nikolaja Rimskog-Korsakova. Također je i slavljeni kompozitor – za album povodom aktualne turneje skladao je čak 11 vlastitih kompozicija.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame