Aktualno film inmediasres POP COOLTURA sex showbiz Zabava

The Weinstein Company odlazi u stečaj?: No use of fucking ;)

The Weinstein Company objavila je da će podnijeti zahtjev za stečaj nakon raspada pregovora o prodaji s grupom investitora, produljujući štetu nastalu optužba zbog optužbe za seksualna zlostavljanja Harveya Weinsteina, suvlasnika tvrtke i nekadašnje snage u Hollywoodu.

Opterećen optužbama, filmska i televizijska tvrtka izjavila je u priopćenju kako nije uspjela postići dogovor s grupom koju je vodila Maria Contreras-Sweet. Grupa je ponudila da plati otprilike 275 milijuna dolara za Weinsteinovu tvrtku, uz pretpostavku od 225 milijuna dolara duga.

“Iako smo svjesni da je to krajnji nesretni rezultat za naše zaposlenike, naše vjerovnike i sve žrtve, odbor nema izbora”, navodi se u priopćenju tvrtke. “Tijekom narednih dana, tvrtka će pripremiti svoju stečajnu prijavu s ciljem postizanja maksimalne vrijednosti na sudu”.

Board Weinstein Company, tročlana grupa koja uključuje svog suosnivača Bob Weinsteina, također je izdala oštro pismo koje je poslao Contreras-Sweet i jednom od njezinih primarnih podupiratelja, investitora Ron Burklea. U pismu su članovi uprave rekli da su radili “neumorno” posljednjih dana kako bi zadovoljili “gotovo sve zahtjeve koje su im nametnuli”, uključujući odricanje od pristojbe za raskid, ako se dogovor nije postigao.

Tvrtka Weinstein pokušala je izbjeći bankrot još od listopada, kada su The New York Times i The New Yorker otkrili optužbe za seksualno uznemiravanje protiv Harveya Weinsteina. Da bi ostala na površini dok je tražila prodaju, tvrtka je u početku tražila zajmove od privatnih dioničkih tvrtki. Kada su ti napori propali, Weinsteinova tvrtka prodala je sjevernoameričke distribucijske prava na “Paddington 2”, animirani film koji je objavljen u siječnju.

Hrvoje

Pratim situaciju, kurim frku

Komentari

Reklame