Aktualno DOP TV Glazba inmediasres POP COOLTURA showbiz Zabava

DOP TV: Nekompetentno baljezganje o rock and rollu – TV intelektualci i salonske budalaštine

Peti dan je TV format za panel diskusije koji na HTV-u, Trećem programu zadovoljava one gledatelje kojima se sviđa format debate suprotstavljenih i polariziranih strana na načelnu ljevicu, desnicu i centralno. Nakon dosta voditeljskih promjena i promjena stalnih komentatora trenutno je stalna postava takva da kod urednice i moderatorice Gabrijele Perišić kao stalni komentatori slove: Petar Mitrikeski, Marija Selak, Boris Jokić, Aleksandar Musić i Nino Raspudić.

Načelno vrlo dobar i jednostavan scenarij koji njeguju kulturu dijaloga i njegovanje različitih mišljenja, zna biti upropašten doslovnim mlaćenjem prazne slame. I to od strane sugovornika čiji pogledi na svijet koliko god idu u smjeru rješavanja nekih gorućih aktualnih pitanja pa kroz svoje komentare ponude neka možebitno znakovita rješenja, ponekad im se provuče toliko nepotrebno trošenje vremena.

Prije nekoliko dana, točnije u emisiji emitiranoj 23. veljače dotakli su se uz nekoliko tema i rock scene u Hrvatskoj. Doduše, toliko ovlaš, nepripremljeno i nekompetentno da je bilo bilo i za gledatelje i za njih same da se nisu uopće doticali teme. Teme su bile aktualnosti vezane za: 1. Ostavke Ramljaka i Strmote, 2. Američki zakon o oružju, te na kraju par minuta ostavili za palamuđenje o topicu zvanom – 3. Hrvatska rock scena. A sve da bi se ovlaš i usput spomenuo i Jokićev novi angažman na Yammat FM-u gdje dva puta tjedno vodi glazbeni kurikulum, novi radio show termin.

Otprilike jednako uvjerljivo i pozvano kao da je Mile Kekin došao raspravljati novi zakon o oružju ili Nives Celzijus rješavanje kapitalnog duga Agrokora. Na što sve to nije ličilo, uvjerite se sami.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame