knjige PRIRODA & DRUŠTVO showbiz SVAŠTARA

Kako da ne budete bolesni u dušu: Pokušat će vam objasniti njemački psihoterapeut Ruediger Dahlke

Ruediger Dahlke njemački je liječnik i psihoterapeut, autor desetak knjiga iz područja alternativnoga pristupa bolesti. Hrvatskoj čitateljskoj publici Dahlke je najpoznatiji po svojoj knjizi Bolest kao put koju proglašavaju Biblijom alternativne medicine. Dahlke u knjizi, koju je napisao u suatorstvu s psihologom Thorwaldom Dethlefsenom, pokazuje put prema dubljemu razumijevanju bolesti. Naime, autori kažu kako su naše fizičke bolesti zapravo simptomi našega narušenog duševnog zdravlja te kako ne postoje različite bolesti, koje bi bile manje ili više izlječive, nego samo jedna bolest, koja neodvojivo spada u čovjekovo „loše osjećanje“ i pokazuje se samo u različitim slikama bolesti.

U Nakladi Ljevak u pripremi je i izdanje nove knjige Ruedigera Dahlkea Bolest kao govor dušeIz pitanja pacijenata, sudionika seminara i čitatelja rodila se potreba za daljnjim tumačenjima slika bolesti, pri čemu primarna svrha nije samo u dodatnom broju slika bolesti, nego i u njihovu predstavljanju, kako bi oni koji su pogođeni njima dobili usmjerenje za daljnji rad. Jedna od najvažnijih namjera nove knjige jest ta da se preglednije predstave međukoraci iz kojih potječe tumačenje bolesti i da se čitatelja uputi na „vertikalno razmišljanje“, na kojemu zapravo i počiva ovaj pristup.

Poslije knjige Bolest kao put, Bolest kao govor duše najvažnija je knjiga iz područja psihosomatske medicine. Kako bi vas dodatno upoznao s područjem svoga djelovanja i produbio razumijevanje o shvaćanju bolesti, autor će gostovati u Zagrebu 3. travnja kada će održati dva predavanja na temu Bolest kao govor duše i Osvijestiti poruku otpora. Predavanja će se održati u Hotelu Dubrovnik s početkom u 17 sati (predavanje Bolest kao govor duše), dok će se predavanje na temu Osvijestiti poruku otpora održati u 19 sati. 

Na predavanju Osvijestiti poruku otpora (prema svojoj knjizi Knjiga otpora) Dahlke će nam otkriti skrivene poruke iza prepreka, slijepih pjega i ljutnje u svakodnevnom životu. Pozvat će nas da ih shvatimo kao vanjski znak koji nam ukazuje na neriješene zadatke duše. Ovakvim tumačenjem pomoći će nam razumjeti situacije koje u nama izazivaju veliki otpor, osvijestiti nesvjesne rezonance i polarizacije kojima projiciramo krivca na okruženje ili na vanjske okolnosti te će nam ponuditi mogućnost da shvatimo vlastito sudjelovanje u tim nemilim događajima – i to promijenimo.

Ulaznice za predavanja potražite u Knjižari Ljevak (Trg bana Jelačića 17) po cijeni od 110 kn u pretprodaji (150 kn na dan održavanja) za pojedinačna predavanja te 190 kn u pretprodaji (270 kn na dan održavanja) za oba predavanja.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame