Aktualno Celebrities DOP TV Glazba inmediasres Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

Vojko Vrućina feat Krešo Bengalka & Tonći Huljić: Pasta Italiana – tri kralja i nema dalje od Huljofona

Onaj moment kad Dječak Vojko Vrućina pozove svog rep druga iz Kiše Metaka Krešu Bengalku da bace baze, asocijativni niz besmislica na temu paste a pritom na refrenu sempliraju Tonća Huljića spoj svjetova više nije neupitan. Tresla se brda, rodio se osmijeh.

A glavna zvijezda koja krade moment je lik koji zna znanje. Ne uzima se ozbiljno i zajebava se onako kako mu godi. Tonći Huljić je zakon, potvrđuje i pečatira to ukazanjima Njegova Veličanstva od Fila Tilena do Vojka Vrućine, svim novim imenima kojima brojke idu u prilog.

I dok se rep igrači predstavljaju u odličnom flowu dotle Tonći baca opaku versu: “Donose mi pastu, samo bacim mot Tonči H. u kući klošarima platim spot, pisma vam je dobra, al je malo monotona, bit će bolja ako dodam malo huljofona…”. I dok su reperi poput Shortyja ili Connecta poginuli forisirajući potrebu svidjeti se svima pa radeći neprirodne kombinacije zbog kojih su izgubili respekt communityja – virenje iz dupeta Rozgi ili Jacquesu Houdeku, dotle se ova bratija odlično drži pri obrani od estradizacije gurajući svoj film. U koji uspiju uvući i Huljića bez da se osjeća itko silovano. Slijedeća stanica je Severina. Neke se stvari dogode spontano, neke namjerno, ova je na polovici između htijenja i zajebancije, ali s koje god strane gledali svrha je ispunjena, bit će milijun. Nema žrtava. (JA)

8/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame