Aktualno Glazba inmediasres mediji POP COOLTURA teatar

Ante Perković: Sjećanje uz “Rokenrol snove” (1973. – 2017.)

Danas je godina dana otkad je preminuo novinar, pisac, glazbenik, glumac, multimedijski kreativac i umjetnik iz Zadra sa stalnim boravištem u Zagrebu, Ante Perković. Bio je aktivist na planu pop kulture, novinarstva, pisanja, glazbe, radio drama, kazališta.

Glazbenu karijeru započeo je u sastavu Djeca koji je napustio nakon dva objavljena albuma, a  2007. objavio je svoj prvi samostalni album naziva ‘Svi me vole dok me ne upoznaju’ te potom “Duplo Dno: Najveći hitovi”.

Perković je volio proces stvaranja. Aktivno je surađivao u kazalištu s Borutom Šeparovićem na predstavama Montažstroja, te u izvedbama iznimne predstave o nastajanju radijske drame ‘Hoerspiel: mala igra za slušanje i gledanje’.

Pisao je za Jutarnji list, časopise Homo volans i Nomad, a vodio je i pionirski projekt, online dnevnik na internetskom portalu monitor.hr. Pisao je, uređivao online portal Vip.hr.

Napisao je knjigu o pjesmama Darka Rundeka, zatim i biografiju sastava Pips Chips & Videoclips “Dugi vikend u zemlji čudesa”, dvije zbirke tekstova “Slijepi putnik”, “365” te “Volite li Zadar?”, koji je svojevrsni vodič kroz njegov rodni grad.

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame