Aktualno Glazba POP COOLTURA showbiz Zabava

Punčke na velikoj europskoj turneji: Rade se opaki ženski rock and roll valovi

Punčke kreću na veliku europsku turneju povodom skorašnje objave EP-a “Valovi”. Turnejom će obići 16 gradova u šest europskih zemalja tijekom ožujka i travnja.

Tour kreće 10. ožujka u Splitu, a nastavlja se u Zagrebu, Mariboru, Ljubljani, Brnu, Leipzigu, Berlinu te, posljednjeg dana mjeseca, u Bochumu. Travanj donosi koncerte u Aachenu, Plauenu, Münchenu, Kreuzlingenu, Bolzanu i Zero Brancu. Na njihovoj najvećoj i najznačajnijoj europskoj turneji dosad Punčke će, osim Hrvatske, nastupati i u Sloveniji, Češkoj, Njemačkoj, Švicarskoj i Italiji. To je samo početak internacionalnog izlaza kojeg grupa priprema u ovoj godini.

Punčke objavit će u četvrtak 8. ožujka objaviti EP “Valovi”. Već ranije najavljen istoimenim singlom i spotom “Valovi”, koji je ujedno prvi dio video triologije, EP će predstaviti novo poglavlje u radu benda. Nakon kratkog zatišja, novi materijal priča i novu priču. Svu glazbu potpisuju Punčke, dok je za stihove zaslužna Lucija Ivšić.

Na gitari i vokalima je Lucija Ivšić, Anja Tkalec je na basu dok je Goran Nježić na bubnjevima ujedno i novi član benda. EP “Valovi” je sniman i produciran u studiju Marka Mrakovčića, a sadrži 4 pjesme – “Valovi”, “Ples”, “Sjene” i “Roza i plavo”. Nova vizualna faza benda bit će praćena dizajnom i ilustracijama mlade umjetnice Ene Jurov.

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame