Aktualno Celebrities Glazba POP COOLTURA showbiz Zabava

Grašo, Franka, Vatra, Massimo na vrhovima: Stanje na HR top listama singlova

Punih devet tjedana pjesma ‘Ako te pitaju’ Petra Graše provela je na vrhu nacionalne top liste radijskog emitiranja HR top 40. Uz radijski eter pjesma je pokorila i streaming servise pa je tako i treći mjesec zaredom najslušanija pjesma na Deezeru te se i u veljači može pohvaliti titulom Deezer singl mjeseca. Druga najslušanija domaća pjesma na Deezeru u veljači je Frankin povratnički singl ‘S tobom’Nipplepeople s pjesmom ‘Frka’ nalaze se na trećem mjestu, dok su na četvrto stigli Vatra & Massimo s ‘Nama se nikud ne žuri’, trenutno najslušanijom pjesmom u hrvatskom radijskom eteru. Peto mjesto zatvara još jedna uspješna suradnja, duet ‘Ako voliš ovu ženu’ Željka Bebeka & Olivera Dragojevića.

U kategoriji inozemnih izdanja na prvo mjesto stigao je Drake s pjesmom ‘God’s plan’. Milijun dolara namijenjenih snimanju videospota za ovu pjesmu Drake je podijelio ljudima kojima je taj novac potreban i sve to zabilježio u kratkom filmu koji prati pjesmu ‘God’s Plan’. Emotivni spot u nešto više od dva tjedna zabilježio je više od 120 milijuna pregleda na YouTubeu. Na drugo mjesto najslušanijih inozemnih pjesama u Hrvatskoj na Deezeru smjestila se Dua Lipa s ‘IDGF’, dok su treći Post Malone Feat. 21 Savage i ‘Rockstar’. 

Iako im se nigdje nije žurilo Vatra Massimo su u samo tri tjedna stigli do čelne pozicije nacionalne top liste radijskog emitiranja HR top 40. Pjesmu ‘Nama se nikud ne žuri’ prvi puta su zajednički uživo izveli na Valentinovo, u Spaladium Areni na velikom Massimovu koncertu na kojem je Vatra nastupila kao poseban glazbeni gost. Nedugo zatim pjesma je krenula u pohod na radijski eter i vrhove top listi. Petar Grašo, kojemu ipak nije pošlo za rukom punih 10 tjedana držati čelnu poziciju, smjestio se ovoga puta, sa svojim velikim hitom ‘Ako te pitaju’, na drugo mjesto liste. U top tri vratio se i Toni Cetinski s pjesmom ‘Kao u snu’. Na četvrtom mjestu nalazi se Damir Kedžo i njegov ‘Vojnik ljubavi’, dok je Jacques Houdek peti s pjesmom ‘Pravi sretnik’. Najviši ulaz liste, na visoko 10. mjesto, zauzeo je Goran Karan s novim singlom ‘Moja košulja’. U top 40 po prvi put u ovom tjednu našli su se i Zsa Zsa s pjesmom ‘Pruži mi ruku’Marko Škugor s pjesmom ‘Zaljubljen’Joy sa ‘Sve jeseni, zime’ te bend zanimljivog imena Heidi šeće psa koji se s pjesmom ‘Vuk’ smjestio upravo na 40. mjesto.

Prva mjesta većine hrvatskih regija preuzeli su Vatra i Massimo pa su tako na broju jedan u Dalmaciji, Slavoniji, Središnjoj Hrvatskoj, Gradu Zagrebu te Istri i Primorju, dok je Grašo ipak zadržao broj jedan u Zagorju. Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.

Top lista Deezer singl mjeseca predstavlja jedan novi glas publike u Hrvatskoj, a imajući u vidu da se radijska emitiranja i pjesme koje ljubitelji glazbe slušaju putem online kanala ponekad razlikuju, na ovaj način su Hrvatska diskografska udruga i Deezer željeli dati jednu novu širinu top listama i mogućnost da pjesme, koje možda ne dobiju svoje mjesto na drugim listama, postanu Deezer singl mjeseca. Kao i druge top liste pod okriljem Hrvatske diskografske udruge Deezer singl mjeseca nalazi se na web stranici Hrvatske diskografske udruge www.top-lista.hr, centralnom mjestu top listi u Hrvatskoj, a iste se naravno mogu poslušati i na Deezeru.

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame