Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA Zabava

Belfast Food & Ivona Maričić: Samo jedan glas – Riječani u napadu na bolje pjesme

Riječki Irci Belfast Food otkad su odustali od sviranja obrada irskih tradicionala i oslonili se na autorske stvari nisu im se ponavljali oni medijski uspjesi ni interes kao iz vremena kad su live snimili “Šporki stari grad”. Za svaku je pohvalu to što i dalje ne odustaju od autorskih pjesama. Za novu su se obratili za suradnju Ivoni Maričić (ENI) koja je nedavno s još jednim sugrađanom Markovskim snimila zanimljiv electro pop duet “Moj dah”.

Nova je pjesma odlična u instrumentalnom dijelu i interpretacija je isto šarmantna, a to je u skladu s očekivanjima kako se zove još uvijek altualni album (“Očekivanja”). Ivona je uz instrumentalni dio najbolji dio pjesme, a osobito su veseli i zarazni u dijelovima pjesme u kojima Belfastovci ponavljaju recept s violinama. No, stihovi su toliko banalni da kvare jednostavnost cijele slike. Trebali su više truda uložiti u taj autorski dio jer bi uz bolji tekst sigurno imali jedan od potencijalnih hitova proljeća.

Za koloristički veseo i šarmantan zecoliki spot “kriva je” Miheala Sirotnjak Železnik iz Teatra OZ koji malo podsjeća na inspiriranje Alisom u zemlji čudesa. (Dijana Čelić)

7/10

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame