Aktualno inmediasres izložbe mediji POP COOLTURA showbiz Zabava

Kontroverzna izložba: Je li “Pičkin dim” vulgarna provokacija ili fina umjetnost?

Prije nekoliko dana u dijelu domaćih medija koji se bave kulturom provukla se vijest o smjeni ravnateljice osječkog Muzeja likovne umjetnosti – Jasmine Mesarić a sve zbog fotografije imenovane “Pičkin dim” autorice Ane Petrović koja je simbolizirala i pokazivala direktnom aluzijom na dimljenje iz ženskog spolnog organa prikazanog iza raširenih ženskih nogu.

Vezano za taj slučaj preko osamdeset artista, samozvanih i pravih umjetnika i kreativaca iz zemlje uputilo je tihi prosvjed organizirajući istoimenu izložbu “Pičkin dim” kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo i smjernom ravnateljice i cenzurom umjetnosti. Među donatorima svojih radova bili su Ivan Stanišić, Martina Fabijanović, Tanja Dabo, Marina Ištvan, Tea Ivković, Mia Štark, Tamara Sekulić i mnogi drugi nepoćudni i kulturno nekorektni.

Na tom “tihom” će vjerojatno i ostati. Iz cenzurnih razloga zbog kojih su nas nedavno gasili zbog fotografije mape svijeta ilustrirane body paintingom preko nečije lijepe stražnjice ovaj puta se ustučavamo pokazati fotografiju koju će desničarski internet moralizator i poćudni članovi društva proglasiti pornografiom pa prijavljivati zbog lošeg utjecaja na naše vjerne stotine tisuća čitatelja. Hvala na razumijevanju. Redakcija. 🙂

 

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame