auto moto autorski tekstovi inmediasres oktanski sindrom POP COOLTURA Sports Tehnologija

Što je meni Formula 1: Priznanja navučenog fana

Nova sezona formule 1 započinje posljednjeg vikenda u ožujku i pravo je vrijeme da se i o tome nešto progovori, a prvi dan proljeća 21. ožujak jest rođendan jednome od najvećih heroja F1 Ayrtonu Senni. Imam čast da sam živio u njegovo vrijeme i nikada neću zaboraviti 1. svibnja 1994. kada mu je u stravičnom srazu sa zidom u Imoli, šipka prosula mozak. A F1 sam počeo pratiti od njegovog prvog naslova 1988.

Taj trenutak u Imoli očekivao sam kako će iskoračiti iz tog skršenog auta.

Mislio sam: kako ću i dalje gledati taj cirkus, ali od svega na TV-u to mi je bilo i ostalo jedino bitno. Možda F1 više nije najskuplji sport, ali budžet najboljih momčadi i dalje se kreće u 9-znamenkastim ciframa. Dok se naše televizije maćehinski odnose prema tom sportu, on je i dalje jedan od onih s najtvrdokornijim fanovima koji se dovijaju na sve moguće načine kako bi ga na koncu pratili na isprekidanom streamu.

Što je to što obožavatelja tako strastveno privlači formuli 1? Ovdje ću morati spominjati i neke romantične stvari koje više ne prate F1. Recimo ove godine je ukinuto da žene drže brojeve vozača na startnim mjestima i uvedena su djeca kao u nogometnoj ligi prvaka.

Istina, poznajem ljude koji su doista prestali pratiti F1 jer ne vide više smisla u tom sportu. Zašto ja vidim? Jedanput sam na fejsu napisao da je F1 festival inženjerstva i politike. I jedan odgovor je glasio: “U pravu si druže, ali ti si možda jedini ovdje.“

Dakle, unutar prvenstva otvorenih jednosjeda s otvorenim kotačima koje datira od 1950., prvenstvo konstruktora je uvedeno 1958. i od tada u najvećoj mjeri pred svim drugim automobilističkim natjecanjima natječu se punokrvni prototipovi. Ono zbog čega postoji ujedno je i dvosjekli mač – novac. Već neko vrijeme natječe se deset momčadi, od dopuštenih 13, ali u borbi za pobjednika najčešće su samo dvije ili tri – zbog novca – vrlo malo momčadi može si priuštiti konkurentnost. Gledamo kako nekad najjače privatne momčadi poput Williamsa i McLarena tonu u preživljavanje, a neki novi sa svježim novcem, poput Red Bulla, postaju novi Ferrari. I usprkos bilo kakvom limitiranju u količini testiranja, broja pogonskih jedinica koje se mogu koristiti po sezoni, te najmodernijim sustavima reciklaže toplinske i kinetičke energije, troškovi mogu samo rasti. Plus, dodajmo sada novog, američkog vlasnika, nakon Bernieja Ecclestonea. I opet ovaj sport nikako neće propasti ili izgubiti broj gledatelja, ali u što će se pretvoriti?

A gdje nestade ta najavljivana romantika? Evo je: možda F1, baš zbog svog tog utrošenog novca utrošenog na tehnologiju otkrije nešto veliko!

Gabrijel Barišić

Gabrijel Barišić

Komentari

Reklame