Aktualno film inmediasres mediji POP COOLTURA showbiz Zabava

Najzabavniji hrvatski film u povijesti još nije snimljen: Redateljica Irena Škorić na sudu s vračarom i tarot manipulatoricom

Domaći mediji bruje. Jutarnji list i Index donose nevjerojatnu priču hrvatske redateljice Irene Škorić, poznate po debitantskom erotskom filmu “7Sex7”, koja je upala u zamku tarot majstorice i vračare kojoj je, prema pisanju medija, isplatila više od 400 000 kuna za usluge bacanja uroka na njen rad, lik i djelo.

Kako navode Jutarnji i Index, u tijeku je suđenje jednoj gatari za prijevaru i iznudu na štetu ove redateljice. Škorić je kontaktirala tarot babu Željku Hađur još 2013. zbog poslovne suradnje, a otada počinje suradnja i drama koja se pretvorila u policijski, a nakon toga i sudski slučaj.

Prve seanse odvijale su se telefonski, a svaka je koštala 150 kuna po satu, međutim kako intelektualka redateljica nije shvatila da je tarot laž, prevara, obmana, za naivne, lakovjerne, glupaste prodana joj je priča kako je netko bacio na nju crnu magiju koju treba riješiti kamenom tigrovo oko koji košta 200 kuna a svako “programiranje” kamena košta daljnjih 200 kuna. Irena Škorić je na sudu izjavila: “Kamenje sam punila u kontinuitetu do siječnja 2015., kada mi je Željka rekla da ima problema u legalizaciji kuće. Molila me posudbu od 18.000 kuna koje mi je obećala vratiti do ljeta 2015. Tražila je još novca za legalizaciju kuće, pa 5000 kuna za instrukcije iz matematike za kćer jer će u protivnom pasti razred, pa 1000 eura za popravak auta. Uvjeravala me da joj posao u BiH ide odlično. Vjerovala sam da će mi novac vratiti. U kolovozu 2015. me u SMS-ovima molila 13.000 kuna za odlazak na more za djecu. Poslala sam joj ih preko prijateljice. Nakon povratka s mora otišla sam k njoj na punjenje kamenja, a ona je tražila još 4000 kuna, tvrdeći da njezina mlađa kći nije upisala srednju školu pa joj treba za ovjeru svjedodžbe i školske knjige. Dijete joj je radi toga, kako mi je rekla, bilo u depresiji pa je tražila 12.000 kuna u ratama za školarinu jer mora upisati privatnu turističku školu. Odbila sam i tražila sav novac nazad”, prepričava sudu Škorić. Gatara je tada redateljici priprijetila rekavši kako je snimala sve njihove razgovore te kako bi mediji i javnost mogli biti zainteresirani za te informacije. “Rekla sam joj da novca više nemam, a ona se na mene počela derati da lažem jer je vidjela po medijima da moji projekti prolaze. Rekla mi je i da se strpim malo za novac jer da je našla kupca za zemlju u Bosni. Zbog ucjena sam pristala joj posuditi još 30.000 kuna i 1300 eura. “Kad sam srela njezinu kćer, otkrila sam da nije upisala privatnu školu, zbog čega sam joj posudila novac, nego da pohađa dopisnu. A kad je 2016. moj veliki projekt prošao na HRT-u, Željka me stalno o tome ispitivala i tražila još novca. Rekla je i da joj je muž dobio otkaz i da joj svaki četvrtak moram donositi 4000 kuna”, otkriva Irena Škorić, bivša predsjednica Društva hrvatskih filmskih redatelja, koja je postala žrtvom ucjene i iznude od strane tarot majstorice. Suprotna strana Željka Hađur tvrdi kako je Irena njoj dužna 12 tisuća kuna te kako joj je dolazila i tražila da joj pomogne naći nekoga tko bi naudio visokopozicioniranim osobama s kojima je u vezi.

Prema biografiji Irene Škorić, ona je od 1998. godine do danas snimila značajan broj (preko 30) kratkometražnih i srednjometražnih igranih, dokumentarnih i eksperimentalnih filmova, tri dugometražna dokumentarna filma i jedan dugometražni igrani film. Između ostalog sudjelovala je u kampanji Ive Josipovića snimajući jedan od najgorih video radova u političkom marketingu ikad, a od strane HAVC-a joj je za razne kratkometražne, eksperimentalne i animirane projekte odobreno oko 500 000 kuna od strane HAVC-a u periodu od 2008.

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame